Hur du ändrar en GMC Tank Pickup Gas

Byta bensintanken på din GMC lastbil kan bli nödvändigt om den blir skadad eller rostig. Det finns två stålband som körs under tanken och upp till ramskenorna i trucken för stöd. Smuts, vatten och annat skräp kan fastna under dessa remmar och orsaka att tanken läcka. Om detta händer med din tank, måste du ersätta den med en ny tank. Det är bäst att göra detta när tanken är tom, att minimera vikten på den nya tanken. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Extensions i flera längder
gastank
gastank remmar
Visa fler instruktioner
1

Höj bakdelen av trucken med en domkraft och stödja den på pallbockar. Var säker på att du är på fast, plan mark så att de står inte flytta medan du arbetar under fordonet.
2

Avlägsna slangklämman på Bränslepåfyllningsöppning och ta bort gummislangen från tank. Du kan använda en skruvmejsel eller en hylsa och spärrskaft om det passar i utrymmet runt tanken.
3

Stötta tanken med en domkraft och en stor träbit. Tanken fortfarande kan vara svårt att balansera under avlägsnande, så rekrytera en hjälpare att hjälpa dig, om det är möjligt.
4

Demontera skruvarna som håller tanken remmar på ramen med en hylsa, spärrskaft och en lång förlängning. Skruvarna kan vara rostiga och därmed svåra att ta bort, men spraya dem med lite penetrerande olja kan hjälpa till att bryta loss dem.
5

Sänk ned tanken tillräckligt för att få till anslutningen på toppen av tanken. Ta bort de elektriska kontakterna genom att dra dem, och ta bort bränsleledningar med en skruvmejsel för att ta bort klämmorna. Markera de rader så att du kan installera om dem på rätt ställe.
6

bort tanken från under lastbilen och ta bort låsringen på toppen av tanken, där den sändande enheten eller bränslepump sammanställning finns. Ringen behöver vridas åt vänster, och ofta gånger du kommer att behöva använda en skruvmejsel och hammare för att snurra det, speciellt om tanken är rostig eller sliten.
7

Lyft försiktigt enheten från den gamla tanken. Montera in den nya tanken genom att ställa in den som hålet, och installera den nya låsringen och packningen som kom med tanken. Vara noga med att orientera enheten precis som det var i den gamla tanken.
8

tillbaka tanken band med nya om de gamla är rostiga. Det finns ett spår i ramen eller tvärbalk att remmarna sitta i. Du kommer att behöva snurra dem 90 grader för att få ut dem och ersätta dem.
9

Höj den nya tanken på plats under lastbil. Fäst bränsleledningar och elektriska anslutningar till den sändande enheten och bränslepump montering, var noga med att sätta alla anslutningar tillbaka i rätt läge.
10

Lyft tanken resten av vägen och installera tank remmar med nya bultar, om möjligt. Lägga lite antikärvningsmedel till bultarna kommer att hålla dem från rost i ramen och spara tid, bör du någonsin behöver ta bort tanken igen.
11

Montera slangen tankluckan på nippel på den nya bränsletanken och fäst den med en slangklämma. Se till att du inte vrider eller Vik denna slang, eller fylla tanken kommer att bli ett problem, eftersom bränsle inte kommer ordentligt flöde genom den.
12

Fyll på bränsle i tanken och prime bränslesystemet genom att vrida nyckeln på och låta bränslepumpen körs en kort stund och sedan stänga av den. Upprepa detta flera gånger för att vara säker på att pumpen har primas och fylls bränsleledningarna med bränsle.
13

Provkör trucken och kolla efter läckor kring dina anslutningar. Om du hittar någon, dra åt beslag eller klämmor innan du kör trucken.
14

bort lastbilen från domkraften och provköra bilen för att se till att allt fungerar som det är tänkt. Fyll tanken med bränsle och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140645.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.