Hur till Öka MPG till 350Z

Den 350Z är en högpresterande sportbil som produceras av den japanska biltillverkaren Nissan. Som med andra sportbilar, är bränsleeffektiviteten inte ett primärt motiv ersättning, fart och kraft är. Medan detta gör 350Z en spännande bil att köra på banan eller öppna vägen, gör det också en dyr bil att använda på en dag-till-dag basis. Öka miles per gallon (mpg) som du får med en 350Z är lätt med lite underhåll och några förändrade vanor körning. Instruktioner
Öka din MPG Med bättre köregenskaper
1

Drive lugnt. Även om det kan vara frestande att köra en 350Z som en racerbil, kommer detta bränna igenom bensin snabbt. Acceleration, bromsning och vrida plötsligt kan sänka din motorvägen körsträcka med 33 procent och knacka 5 procent av din körsträcka i staden.
2

Sätt på farthållaren när det är möjligt. Farthållaren håller din bil rör sig med en konstant hastighet, vilket kommer att spara gas. Detta är egentligen bara ett alternativ när man kör på motorvägen, eftersom stadskörning kräver alltför många starter och stopp för att göra farthållare praktiskt.
3

Lasta extra vikt från din bil. Även om 350Z inte har en hel del lastutrymme till att börja med, att hålla vad utrymme det har fyllt upp kommer att minska din körsträcka. Lägga 100 pounds av vikt kan minska din mpg med 2 procent. Detta är särskilt relevant i en relativt lätt bil såsom 350Z, där någon extra vikt utgör en större andel av bilens vikt än det skulle i en lastbil eller skåpbil.
4

Stäng av din motor när du stannar bilen för mer än en minut. Idling brännskador gas utan att få dig någonstans. Även om din motor kommer att bränna lite mer gas när den startar, kommer det inte vara tillräckligt för att göra det klokt att hålla den igång i stället. Detta lägger lite extra belastning på starter, men kostnaden för att ersätta den något tidigare kommer att vara mindre än kostnaden för alla extra gas. Till hastighetsbegränsningen
5

Stick. Även om detta är verkligen en utmaning när man kör en hastighet-orienterad bil som 350Z, kommer det att spara en hel del gas. Bränsleeffektivitet faller snabbt över 60 mph, vilket är i alla fall olagligt fort på många vägar. Håll körning i hög hastighet för banan, och din mpg kommer att förbättras.
6

Shift in din överväxel när det är möjligt. Detta kommer att låta motorn slår långsammare och använder mindre gas. Det är också lättare på din motor. Addera Ökad MPG Genom underhåll
7

Har din bil motor trimmad upp. Justera motorns timing, rengöring av bränslefilter, och andra mindre underhållsarbeten kan förbättra din mpg med upp till 4 procent. Större reparationer medföra större fördelar. Byta en trasig syresensor, till exempel, skulle kunna förbättra din mpg med 40 procent.
8

gas Använd Premium. Sport bilmotorer arbetar ofta vid högre kompressioner, som värmer motorn till en högre temperatur. Premium gas är mindre sannolikt att i förväg antända, vilket minskar slitaget på motorn över tid och förbättra din mpg något.
9

Pumpa dina däck på rätt sätt. Följ riktlinjerna tryckta i din 350Zs handbok eller på en etikett som finns på förarsidan dörrkarmen. Hålla sig till den rekommenderade inflationen kan öka din körsträcka med upp till 3,3. procent.
10

Använd rätt olja. Din 350Z handbok kommer att rekommendera en typ av olja att använda i bilen. Med hjälp av detta, och se till att oljan kommer med en "energibesparande" dekal som indikerar förekomst av friktionsreducerande tillsatser kan ge dig en 1-2 procent uppsving i mpg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139689.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.