Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1951 Pontiac Chieftain specifikation

1951 Pontiac producerade åtta olika organ stilar som gjorde upp tre olika modeller: hövdingen, Catalina och Streamliner. Alla Pontiac bilar såldes det året var stora inramade lyxbilar och var kända för en mjuk gång. De motorer 1951 fanns i antingen sex eller åtta cylindrar, och trots en ganska konservativ hästkrafter, som massor av kraft för over-the-road resor. Body Specifikt

'51 Chieftain hade en 120 tums hjulbas och red på 15 tums däck med ett mönsterdjup bredd på 7,1 inches. Kroppen längd kom till 202.50 inches. Transmissioner fanns tillgängliga som antingen en automatisk eller standard. Hydra-Matic var den automatiska modellen, medan standarden gick under namnet Synchro-mesh. Axeln ratio, vilket är en numerisk jämförelse av revolutioner drivaxelmuttrarna hjulens varvtal, var 3,63-till-1 för Hydra-matic och 4,10-till-1 för Synchro-mesh.
Motorer

Pontiac åtta-cylindrig motor outsold rak sexa med bred marginal. Båda motorerna kom med en vanlig huvud och en valfri speciella "high huvudet." Alla de vanliga sex-och åtta-cylindriga motorer hade ett kompressionsförhållande på 6,5-till-1, medan de två hög-head versioner hade en något större kompressionsförhållande av 7,5-till-1. Hästkrafter skiljde sig något mellan de två motortyper. För sex-cylindriga motorer, producerade "high-head" 93 hästkrafter vid 3.400 rpm, medan den vanliga motorn bedömdes på 90 hk. Med åtta-cylindriga motorer, var hästkrafter rankad på 103 och 106 vid 3.800 rpm, den höga chefen version som har den något större hästkrafter. Förskjutning skiljde sig inte om en högt huvud används istället för en vanlig storlek huvudet, för alla sexcylindriga motorer hade 239 cubic inches av förskjutning, jämfört med 268 cubic inches för åttor.


Trots sin skrymmande utseende, 1951 hövdingen vägde in på 3,433 pounds. Hövdingen liksom många av de 50-talet Pontiacs presenterade en fint stoppad interiör och många tillbehör, inklusive sådana ovanliga objekt som en vävnad dispenser, sju rör radio, warmers sits och en plug-in rakapparaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137527.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.