Vad är en automatisk Transaxle?

Automatiska transaxlarna integrera en bil transmission i sina slutväxeln komponenter (axelaggregat och differential gear) i samma hölje. Även om en transaxle har flera komponenter, används termerna överföring och växellådan ofta omväxlande. Funktion

transaxlarna överföra motorns kraft till överföring via momentomvandlaren. Vridmoment (kraft som krävs för att förflytta ett fordon framåt) bringas sedan kanaliseras till differentialväxeln, som vrider hjulen. Växellådan fungerar parallellt med fordonets färddator genom förmedling av fordonets hastighet. Datorn tar emot dessa signaler utöver information om andra motorparametrar såsom belastning och körhastighet, och justerar växelval därefter.
Torque Converter

under motorns drift, snurrar en momentomvandlare och trycksätter transmissionsolja den innehåller, som sedan roterar en turbin kopplad till transmissionen huvudaxel. Denna kraft överföres till differentialväxeln.
Planetväxlar och Placering

En planetväxel system använder ett centrumhjul (kallad solhjulet) som driver i förening med mindre växlar (kallas planethjul) som är placerade runt den. Manipulation av redskap hastighet och ordningsföljd avgör vilken växel automatisk växellåda fungerar i. Till exempel, om den centrala växeln förblir overksam medan planethjulen roterar den inre transaxle redskap rör sig långsamt, till exempel när ett fordon färdas i låga hastigheter. En transaxle placeras alltid i närheten av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115527.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.