Ford Traktor 172 CU specifikation

De 172-kubik-tums motorer fanns tillgängliga i All-Purpose 800 - och Rad-Crop 900-seriens traktorer som tillverkas av Ford Motor. Producerat 1954-1962 i Dearborn, Michigan, omgjorda Ford sina traktorer med tillägg såsom främre galler, standard fem-växlad transmission och trehjuling-stil design med servostyrning. Den dieseldrivna 172 motor erbjuds också en direkt insprutningssystemet som gav makten med ett öga för bränsleeffektivitet. Allmänna funktioner

Ford 172 motor erbjuds en förskjutning av 172 cubic inches med ett kompressionsförhållande på 16,8 till 1 och ett urval av fyra-och fem-växlad växellåda. Det ingår en kraftig elsystem med ett 12-volts batteri och en säkerhets-startsystem som krävs för att traktorn ska placeras i neutralläge med startnyckeln bytte till "On" läge innan det kan startas. De 900-seriens modeller ingår ytterligare funktioner som standard servostyrning med power-justerade bakhjulen. Valfri Select-O-Speed ​​växling var också tillgängliga för alla modeller, vilket gav 10 växlar framåt som varierade från 0.6 miles per timme till högst 18 mph.
Byggande
< p> var Ford 172 motorer tillverkade med tunga aluminiumkolvar med vardera tre komprimering och två ringar olja för maximal högtrycks-effektivitet. Dess smidda stål vevaxel värmebehandlades för styrka och styvhet med tre huvudlager kantas av koppar-bly. Det ingår också en distributör-typ insprutningspumpen med fyra hål injektorer samt ett automatiskt insprutning system som tidsinställda injektioner med motorns varvtal.
Bränsleeffektivitet
< p> var Bränslet till Ford 172 motorerna direkt injiceras i öppna förbränningskammaren. Kolven inkluderade en infälld kupol för likformig blandning av luft och bränsle för maximal bränsleeffektivitet och enkel start. Valfria tillbehör såsom elektriska glödstiften kan installeras för att värma upp luften innan den kom in i cylindrarna för kalla klimat. För maximal effekt, inklusive motorn också ett större intag och avgasgrenrör, ljuddämpare och luftfilter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115470.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.