Injector Specifikationer

Det är en uppgift för bränsleinsprutningsdonet kan erbjuda exakt tidsinställda och uppmätta mängder bränsle vid rätt tidpunkt, hastighet och vinkel. Moderna motorer behöver datorer för att styra utförandet av spridarna att ge prestanda och bränsleekonomi klienter ekonomi efterfrågan. Bränslespridare kommer med en uppsättning specifikationer som beskriver deras arbetsområden. Munstyckstyp

Bränslespridare behöver inte bara ge doserade mängder bränsle vid rätt tidpunkt. De måste också förse bränsle med en viss sprutbild. Hastigheten och sprutmönster av en injektor regleras av den typ av munstycke på bränsleinsprutaren s dricks. Det finns tre huvudsakliga typer: den tappmunstycke, skivan munstycket och bollen munstycket. Den vanligaste är den tappmunstycke, som varit i produktion under mer än 30 år. Den består av en nål som dras tillbaka för att tillåta utsläpp av bränsle. Disc munstycken använder samma princip men har skivor istället för nålar. Detta ger en bra sprutbild, men de är också mer benägna att få ansluten med smuts insättningar. Bollen munstycke, som tillverkas av GM, har utmärkt atomisering och en bred sprutbild utan också måste ta itu med smuts blockeringar.
Flöden

Flödet av en insprutare beskriver den mängd bränsle det kan administrera i en uppsättning tid, vanligen mätt i pounds per timme eller kubikcentimeter per minut. Produktion motorer brukar innehålla små injektorer med låga flöden eftersom mindre injektorer är lättare att mätaren ger lägre utsläpp och har bättre bränsleekonomi. Typiska produktion nivå injektorer ger en flödeshastighet av upp till 500 cm ^ per minut. Högpresterande motorer kan kräva eftermarknaden bränsleinjektorer som kan ge upp till 96 pounds av bränsle per timme. Flödet av din insprutare bör vara tillräckligt stor för att förse motorn när man kör på högsta effekt.
Bränsletryck

Trycket av en bränslespridare är direkt relaterat till dess bränsleförbrukning. För att vara exakt, måste du multiplicera med fyra trycket som tillförs av en bränsleinjektor till dubbelt dess flödeshastighet. Produktion bilar ger ett tryckområde av från 36 till 43,5 pounds per kvadrattum. Detta tryck kan ökas genom att ställa in injektorn eller installera en eftermarknad injektor, men trycket bör inte motorn gränser eller det kan orsaka läckage och skada din motor. p> Impedansen hos en bränsleinsprutare bestäms av den elektriska resistansen hos dess magnetventiler lindningar. En låg-impedans bränsleinsprutare bär en större ström som ökar dess hastighet och bränsleflödet. Låg impedans injektorer är dyra och komplicerade att bygga och är i allmänhet endast säljs som en del av högpresterande eftermarknadssystem. Hög impedans injektorer är billigt att göra och mindre komplicerad, vilket gör dem till det självklara valet för produktion-line fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114670.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.