Hur att skrota en bil i Irland

Sedan 1 januari 2007 finns ett godkänt program i stället för att skrota bilar i Irland. Detta fungerar genom att ha lokala återvinningsstationer depåer för gamla bilar, varav de flesta är accepterade gratis. Det finns också en bil Utrangeringar Scheme som löper fram till slutet av 2010, vilket gynnar ägare av gamla bilar som köper en ny bil med låga CO2-utsläpp. Saker du behöver
Registreringsbevis
transport till skrotning anläggningen
Visa fler instruktioner
1

Hitta en lokal auktoriserad behandlingsanläggning (ATF). Sedan den 1 januari 2007 har skrotning bilar styrts av regeringen för att minska potentiella föroreningar från farliga material i slutet av livscykeln bilar. Den irländska lagstiftningen täcker detta är Waste Management (End-of-Life Vehicles) Regulations 2006 (SI 282 av 2006), förs in i lag för att uppfylla Europeiska unionen (EU) direktiv 2000/53/EG.
2

Kontrollera om ATF är en del av en bil tillverkarens nätverk. Tillverkarna är skyldiga att ta emot sina egna bilar för skrotning och måste ha en samling depå i varje stad eller rådområde. Om ATF är en oberoende verksamhet, kan den vägra att acceptera en viss bil. Detaljer för atfs på orten kan erhållas från biltillverkarens eller lokala myndigheter.
3

Kontrollera om ATF kommer samla in din bil om den är körbar. En tillverkares ATF kan hämta bilen gratis men annars är ansvarig för kostnaderna för transport av bilen till ATF.
4

Betala avgiften om bilen inte är intakt. Till exempel, om du har tagit delar av den för att använda i andra bilar, kommer det ATF betalt. Annars kan intakta bilar skrotas gratis på både tillverkare och privatpersoner atfs.
5

Ta registreringsbevis med dig att bevisa att du är den registrerade ägaren av bilen. Få ett skrotningsintyg från ATF. Den ATF skickar skrotningsintyg uppgifter till det nationella fordonsregistret och drivrutinsfil vid institutionen för transport och de kommer att dokumentera att du inte längre äger bilen. (Se referens Two)
6

Använd ordningen Bil Utrangeringar om du bli av med en bil över tio år för att ersätta den med en ny bil. Detta system går till den 31 december 2010 och gäller för människor som köper en ny bil med CO2-utsläpp på 140 gram per kilometer eller mindre. Skrotning en bil över tio år gammal enligt detta system berättigar scrapper till upp till 1500 € off fordonsskatten (VRT). VRT betalas på nyregistrerade bilar i Irland.

Skrotade bilen måste ha varit i ägarens besittning och registrerade i Irland under minst 18 månader omedelbart före skrotning och har antingen ett giltigt National Car Test (NCT) certifikat, en NCT-certifikat som är 90 dagar eller mindre föråldrad, eller har pappersarbete att visa att den presenterades för en NCT och misslyckats under de senaste sex månaderna. Bilen måste ha varit försäkrad i 12 månader under de senaste 18 månaderna under ägarens namn, eller ägarens makens namn. För att utnyttja den Utrangeringar Scheme, måste bilen skrotas 60 dagar eller mindre före registreringen av nya bilar, eller 60 dagar efter dagen för registreringen av den nya bilen. (Se referens One) katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113142.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.