NASCAR Nextel Cup Engine Rules

Racing regler träder i tre grundtyper - regler för att hålla racing nere kostnaderna, regler för att garantera säkerhet och regler för att säkerställa förarens paritet. NASCAR: s motor reglerna i sin Sprint Cup Series - tidigare känd som Nextel Cup - tillhör den tredje kategorin. Vid den högsta Echelon av stock car racing, med dess höga ihållande hastigheter och långa lopp, även en liten skillnad i makt kan yttra sig som hela varv förlorade i slutet av loppet. Stora luckor gör för tråkiga lopp, vilket direkt påverkar biljettförsäljningen. Grundläggande regler

Alla Sprint Cup-motorer måste vara carbureted, cam-in-blocket "tryckstången" V-8s med en järn motorblocket och huvuden. Men det finns ingen reglering om vilken typ av järn som blocket måste vara. Många nyare race block är sinter-gjutet kompaktgrafitjärn. Detta järn typ unika kristallin struktur gör det upp till 75 procent starkare än traditionella sorter.
Motor Mått

NASCAR upprätthåller en strikt gräns för cylinderloppet och cylindervolym i Sprint Cup bilar, med en högsta tillåtna cylinderloppet storlek på 4.185 inches. Det finns ingen specifik gräns för vevaxel dimensioner, det kan vara vad laget behöver det vara så länge slagvolym inte överstiger 358 cubic inches
Pistons
.

Sprint Cup Motorn måste använda kolvar som inte sträcker sig över ytan på blocket eller väger mindre än 400 gram. Kompressionsförhållandet får inte vara högre än 12-till-1 när du använder NASCAR-mandat 62 cc cylinder-head förbränningsrum.
Cylinderhuvuden

NASCAR har en förteckning över exakt vilka cylinderhuvuden kan användas på en viss motor, vara det GM, Ford, Toyota eller Dodge. Bilen byggare kan göra lite "clean-up" portning till cheferna, men bara i vissa områden och inom vissa toleranser. Huvudet porter kan jämna väggarna i intaget och avloppsportarna så länge han inte förstora sina yttre dimensioner, och han kan skära ventilsätena så länge de är vinkelräta mot ventilskaftet.

Vevstakar

Ett enskilt race teamet får använda något slag av stålstång de väljer, förutsatt att det inte väger mindre än 525 gram. Addera Tändsystem

Alla Sprint Cup-motorer måste använda en distributör, men laget kan använda en digital multipel-gnisttändning rutan om så önskas.
inloppsrör

En motoreffekten bestäms ytterst av hur mycket luft går i. Vid ett tillfälle, NASCAR uppdrag att alla bilar använder stryporganet plattor, som sitter mellan förgasare och grenrör och agera för att strypa luftflödet för att begränsa strömmen. Men stryporganet plattorna inte längre behövs för alla spår, vilket innebär att lag måste bära ett urval av grenrör optimerade för att fungera med eller utan dem. Till exempel har Chevrolets R07 motor ett grenrör avsedd för strypningen plattan användning på superspeedways som Talladega och Daytona, en annan kortare, obegränsad speedway och en tredje för mycket korta låtar som Bristol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113104.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.