Hur Testa Motor Oil

Regelbunden kontroll av din motorolja är avgörande för korrekt underhåll av fordon. Om du inte håller rätt nivå av olja i din bil, är motorn sätts under oönskade stress, vilket kan orsaka långvarig motor damage.It rekommenderas att kolla din olja två gånger i månaden för att se om du behöver lägga till mer olja för bättre motorprestanda. Efter att ha kontrollerat bilens motorolja, alltid tvätta händerna med tvål och vatten. Instruktioner
1

Parkera bilen och stänger av motorn. Beroende på bilens utrustning och vilken typ av olja som används för bil, kan du vara skyldig att ha din motor varm (en bil som just var avstängd) eller kallt (en bil som inte har varit igång ett bra tag) innan att testa din motorolja.
2

Öppna din bils huva. Beroende på din längd kan du eller kanske inte behöver en pall eller stege för att kontrollera din motorolja. Leta efter din motorolja s oljestickan. Detta är en lång pinne som är oftast färgglada och ligger nära mitten av motorn. Den har vanligtvis en ögla i ena änden.
P Om du fortfarande inte är bekant med din motor oljans mätsticka och reservoar plats, är det bäst att kolla din instruktionsbok. Om du inte har tillgång till manualen, bara titta runt den öppnade huven tills du hittar ett märke som anger "Oil" eller möjligen en bild av en oljekanna. Detta kommer vanligtvis med texter som beskriver vilken typ av olja att använda för bilen också. Addera 3

Dra ut öglan för att dra stången eller mätstickan hela vägen ut. Torka av den med en ren trasa, hushållspapper eller butik trasa för att säkerställa en korrekt behandling.
4

Doppa ren oljestickan igen oljan. Skjut det hela vägen in
5

Dra tillbaka oljestickan och se hur mycket olja du behöver, om något. Om du doppa pinnen och du märker att det är torrt och det finns ingen olja runt det, lägg på ny olja för att hålla bilen igång ordentligt. Mätstickan har också en indikator linje så att du kan avgöra om du fortfarande har tillräckligt med olja. De flesta mätstickor har två linjer och oljenivån måste vara halvvägs mellan de två linjerna.

Helst om det är under linjen märkt "full" måste du lägga till en liten mängd olja, så kolla upp om du har tillräckligt med olja redan. Det är bättre att lägga i små mängder, sedan lägga mer olja flera gånger, beroende på vad mätstickan visar, än att lägga för mycket och orsakar oljan rinna över.
P Om du behöver infoga olja, skruva av överdelen av ratten eller oljepåfyllningslocket med oljan kan markera eller de ord eller foto hänvisar till oljan kan reservoaren. Detta är typiskt ungefär tre inches i diameter och ligger på toppen av motorn.
6

Sätt oljepåfyllningslocket tillbaka. Se till att säkra den ordentligt innan du stänger huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132951.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.