Hur du ändrar Fluid Jeep Transmission

Byta transmissionsolja i din Jeep kommer att förlänga livslängden och prestandan av transmissionen. Jeep automatlåda använder Mopar ATF +4 transmissionsolja från fabriken. Vid byte av vätskan, rekommenderar Jeep du använder samma typ av transmissionsolja i transmissionen. Du kan få liter ATF +4 från återförsäljare samt de flesta bildelar butiker. Du kan också ändra transmissionsfilter medan du är på det för lite extra säkerhet. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Metric Hylsnyckelsats
ren trasa
Packning skrapa
Transmission filter
Silikon packning sealer
Vridmoment skiftnyckel
ren tratt
ATF +4 transmissionsolja (5 till 6 liter)
Visa fler instruktioner
Ändra Transmission Fluid
1

Höj alla fyra hörnen av din Jeep från marken med hjälp av en domkraft och stödja den med en uppsättning pallbockar placeras under ramen. Var säker på att du arbetar på plan, fast mark så att Jeep inte rör sig när du är under det.
2

Placera ett uppsamlingskärl under växellådan oljetråget för att fånga den gamla vätskan. Lossa bultarna runt den yttre kanten av oljetråget med en socket och ratchet. Peka på ett hörn för att lossa den från växellådan och låt vätskan rinna ut i avloppet pan. Addera 3

Ta bort fästbultarna med en hylsa och spärrskaft efter all vätska runnit från pannan. Ta bort oljetråget från transmissionen och utplåna pannan och magneten i pannan med en ren trasa.
4

Rengör monteringsytan av transmissionen och oljetråg med en packning skrapa bort all gammal packning bitar eller silikon sealer av ytorna. Leta upp transmissionsfilter på basen av överföring enligt pannan. Ta bort fästskruvarna och ta bort filtret och o-ringen från transmissionen.
5

Montera nya filter och o-ring, sätt in bultar och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Montera pannan packningen från filtret kit på din sändning pan eller använd Jeep silikon sealer, finns på återförsäljare, att göra en packning på monteringsytan av pannan.
6

Höj oljetråget upp och montera den till transmissionen. Sätt i fästbultarna och dra åt dem till 165 tum-lbs. med en momentnyckel. Avlägsna domkraften och sänk Jeep till marken med hjälp av en domkraft.
7

Avlägsna mätstickan ur oljestickan röret ligger nära brandväggen på passagerarsidan av din Jeep. Sätt en ren tratt i mätsticksrör och fyll med Jeep-godkänd ATF +4 automatisk transmissionsolja. Jeep rekommenderar att du börjar med 3 liter och kontrollera sedan nivån för att undvika överfyllning. Addera Kontrollera Transmission Fluid Level
8

Starta jeepen och låt den gå på tomgång tills den har värmts upp till driftstemperatur. Sätt foten på bromsen och växla igenom alla växlar flera gånger sedan placera jeep i neutralläge.
9

Dra åt parkeringsbromsen och lämna Jeep tomgång. Avlägsna tratten ur oljestickan röret och mätstickan hela vägen in i röret. Ta ur oljestickan och kontrollera oljenivån på det. Om det är under "MAX" på oljestickan, tillsätt transmissionsolja tills den når den punkten.
10

Stäng huven, placera jeep i parken och stänga av den. Kontrollera igen vätskenivån efter ett par dagars körning för att säkerställa att det är fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132306.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.