Hur du ändrar motorns oljefilter på en 2004 Sprinter

Den 2004 Dodge Sprinter skåpbil görs för att dra stor, tung last. Ursprungligen Mercedes-Benz gjort dessa skåpbilar, och de vunnit popularitet som budbilar i Amerika efter Mercedes-Benz moderbolag Daimler Benz, samman med Chrysler Corp Dessa skåpbilar kräver regelbundet underhåll som alla andra fordon, vilket innebär att det är viktigt att ändra olja på en regelbunden basis. Även om den grundläggande processen för oljebyte är densamma som med de flesta moderna bilar och lastbilar, är oljefiltret lite annorlunda än i de flesta USA-byggda fordon. Byte av filter bör ta ungefär en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
skiftnyckel set
Byte oljefilter
bandnyckel
Motorolja
Show Fler Instruktioner
1

Park Sprinter på en plan, slät yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft upp framsidan av van med domkraften. Sätt pallbockar under Sprinter chassi. Ställ en åderlåtning pan under motorn.
2

Avlägsna bulten oljetråget med hjälp av en fast nyckel och låt oljan tömmas i avloppet pan. När oljan är klar dränering, installera avtappningspluggen med skiftnyckel. Leta oljefiltret på motorblocket. Ta bort den svarta plasthöljet oljefilter från motorn med bandnyckel. Dra monteringen av motorn.
3

Dra oljefilterpatronen ur filterhuset och kassera den. Installera det nya filtret i huset, sedan installera enheten på motorblocket, dra åt den för hand - när det känns ordentligt, vrid den för hand ytterligare 1/2 till 2/3 rotation
4.

Sänk van utanför domkraften, med hjälp av domkraft. Pop huven. Avlägsna olja locket på toppen av motorn och fyll motorn med motorolja enligt specifikationerna i din instruktionsbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132618.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.