Vad är vanliga tecken på en dålig sändning?

En motorfordons transmission justerar utsignalen från en förbränningsmotor för att matcha rotationen hos fordonets hjul. Under normal drift av fordonet, förblir rotationshastigheten hos motorns högsta medan rotationshastigheten hos hjulen är mycket långsammare. Förmågan av transmissionen för att slutföra den uppgift kan påverkas av mekaniska problem orsakade av försummelse eller förfall. Läckor

Förekomsten av fluiddroppar under motorrummet hos ett motorfordon är en av de vanligaste tecknen på överföring fel. Om vätskan är synligt rött så är det mest troligt transmissionsolja. Läckor kan indikera en mängd frågor, allt från en skadad tätning för packningen problem. Den vanligaste botemedel mot en bekräftad överföring läcka är att använda ett lagra-köpt transmission tillsats för att försöka täta läckan, men det är en tillfällig åtgärd och läckan behöver professionell uppmärksamhet för att hitta källan och försegla den.

Vibration
p Om du känner en vibration vid växling i ett fordon utrustat med en manuell växellåda, så du kanske har en fråga som kräver ytterligare utredning. Närvaron av en märkbar vibration kan tyda på en låg nivå transmissionsolja. Även om detta är den vanligaste orsaken till vibrationer vid växling, bör du kontrollera funktionen av omvandlaren kopplingen, vilket också kan orsaka att fordonet skakar när fel föreligger.
Överhettning

Om din sändning överhettning så har du väldigt lite tid att försöka en reparation. Överhettning är ofta åtföljs av en bränd lukt och transmissionsolja som en verkar synbart bränd. När du felsöker ett överhettning transmission, kolla solenoiden locket, eftersom det finns en spricka i locket är en vanlig orsak till överhettning i vissa fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129556.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.