Hur man väljer Stötdämpare

Stötdämpare som är i gott skick är en nödvändighet för korrekt bil hantering. Förare har en tendens att inte märka när deras chocker misslyckas, eftersom denna förändring sker gradvis under en tidsperiod. Byta dina chocker med jämna mellanrum kommer att hålla din bil utför som ny, men att välja rätt chocker kan göra en stor skillnad. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av chocker bör du få. De flesta chocker är byggda i "twin tube" design, och lämpar sig för de flesta applikationer. De som är "gas laddad" i allmänhet är mer hållbara och kommer inte behöva bytas lika ofta. Monotube chocker, å andra sidan, är bäst lämpade för högprestandatillämpningar. Dessa används ofta för racerbilar och terrängförhållanden, där över genomsnittet mängder av stress kommer att läggas på dem regelbundet (se Resources nedan).
2

Forskning varumärken. För typiska tillämpningar, är OEM-tillverkare (samma märke som kom på bilen från fabrik) det bästa varumärket för att gå med. Eftersom företaget vill de chocker tillräckligt länge att de inte kommer att behöva byta ut dem innan garantin är över, dessa är oftast det mest hållbara alternativet. För högpresterande applikationer, är det bättre att gå upp till ett varumärke som specialiserat sig på absorbenter prestanda chock, såsom Eibach eller Bilstein (se Resources nedan).
3

Se om någon annan fjädring ändringar kan behövas för att få ut det mesta av din nya stötdämpare. Vid byte yours med OEM delar, kommer detta inte vara nödvändigt, men de potentiella vinsterna av prestanda-orienterade delar kan upphävas om du inte uppgradera andra komponenter, såsom vingla barer och fjädrar. När du är osäker, be produktens tillverkare för mer information.
4

Bläddra återförsäljare. Stora återförsäljare som Autozone har detaljerad information på Internet om sina produktlinjer, och även tillåta online-beställning med in-store pickup för minskade väntetider (se Resources nedan). Kontrollera alltid bekräftar att de chocker som du funderar på att köpa är kompatibla med din bil.
5

Installera dina stötar. Berätta mekaniker i förväg att du kommer att leverera dina egna chocker. Eftersom de gör en del av sina vinster på de varor som de säljer, kommer några mekaniker behöva justera sin prissättning när du levererar dina egna delar. Ofta kommer ett garage har en policy strikt hindrar dem från att använda några delar som förts in av konsumenten - även om du erbjuder att betala mellanskillnaden. Om din vanliga butik har en sådan policy, kan du behöva göra affärer någon annanstans om du vill välja dina egna chocker. Som ett alternativ kan de ha möjlighet att specialbeställa de chocker för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124423.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.