RX8 Tips

Den RX8 är en sport coupe tillverkad av Mazda. Den RX8 är känd för att vara den enda bilen som är utrustade med en roterande motor. Den roterande motorn är en unik patenterad konstruktion. Istället för att ha kolvar som rör sig upp och ner, är den roterande motorn en rund design med tre fack där tändningen händer som snurrar ett center cylinder. Den RX8 introducerades för första gången 2004 och är efterföljaren till den tidigare RX7, vilket var en turboladdad sport coupe med en roterande motor. Bakhjulsdrift

RX8 är en bakre-hjulsdrivna sportbil med hård fjädring trimmad för prestanda snarare än komfort. Som sådan kräver bilen en försiktig förare under kalla och regniga förhållanden. En bakre-wheel-drive sport Coupe kommer lätt glida under kyla och regn om föraren inte är försiktig. Detta kan resultera i en olycka och skada föraren. Vinterdäck kan ge extra grepp vid kall väderlek.
Oljeförbrukning

roterande motorn är en unik design med sina egna fördelar, men det kräver också vissa underhåll att dess kolvar motsvarighet inte. På grund av sin konstruktion, den roterande motorn tenderar att konsumera lite olja tillsammans med bensin. Bära en extra behållare för olja på långa resor är en bra idé eftersom denna oljeförbrukning. En motor utan olja kan snabbt skadas. Täta oljenivån kontroller rekommenderas också att se till att motorn alltid har rätt mängd olja finns. Den RX8 kräver också premium bensin.
Aftermarket

Mazda RX8 är en prestation coupe, och som sådan har ett brett spektrum av eftermarknaden alternativ som finns för det . Från prestanda till estetik, kan RX8 modifieras för att passa ägarens smak. Performance uppgraderingar i form av turbo kit, intag och uppgraderingar avgaser är populära för RX8. Den roterande motor fungerar särskilt bra med turboladdare, och RX8 s föregångare, RX7, var en turboladdad design.
Gas Mätarställning

roterande motor används av Mazda eftersom av sin enklare konstruktion och mindre vikt. Emellertid är en av motorns nackdelar gasförbrukning. På grund av sin konstruktion, förbrukar motorn mer gas än en liknande kolvmotor. Den RX8 är betyget 16 mpg stadskörning och 22 mpg highway. Att hålla vikten på bilen låg och inte kör bilen aggressivt kan hjälpa till att hålla den gas körsträcka på sin optimala nivå. Några RX8 ägarna tar ut reservdäcket, och ibland även backseats, för att minska vikten på bilen. Detta kommer att öka prestanda genom att öka bilens effekt-vikt-förhållande samt förbättra gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99987.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.