Felsökning av en Maxima

Maxima, en full-size bil som produceras av Nissan bolaget i Japan, har haft en stark försäljning i USA för två decennier. Enligt konsument recensioner och rapporter tillförlitlighet är Maxima anses vara en mycket pålitlig bil. Men alla bilar kräver underhåll och kan ha problem som behöver felsökning. Om din Maxima har problem som du inte vet det omedelbara svaret, kan dessa felsökningstips hjälpa till att få den tillbaka i fungerande skick. Saker du behöver
Startkablar
Ordet jack
Cloth
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

försöker starta bilen genom att vrida nyckeln i tändningslåset. Om motorn inte startar omedelbart, finns det flera möjligheter att överväga. Om strålkastarna är dålig eller inte fungerar alls, kan du behöva ladda batteriet. Fäst startkablar till en annan bils batteri medan den andra bilens motor är redan igång. Fäst kablarna till din bil, och se till att fästa den positiva kabeln till den positiva batteripolen och den negativa kabeln till den negativa polen. Låt kablarna sitta i några minuter för att överföra elektrisk ström till bilen och sedan starta bilen. Håll motorns varvtal på booster fordonet till omkring 2.000 RPM till bästa starta din Maxima, enligt bruksanvisningen.
2

Öppna huven och inspektera batteriet för eventuella problem. Batteriet för de flesta Maxima modellerna ligger i främre högra delen av motorrummet. Kontrollera vätskenivån på batteriet. Instruktionsboken för 2008 Maxima rekommenderar att ta bort locken med en skruvmejsel och en trasa genom att kila in skruvmejseln under duken och skydda dina händer med trasan. Kontrollera vätskenivån använda indikatorn på den vänstra delen av batteriet, där en markör indikerar nivån. Lägg endast destillerat vatten för att få upp nivån.
3

Inspektera bromsar Maxima genom att lyfta bilen ca 12 inches från marken med hjälp av en domkraft. Om din bil upplever broms problem, kan viktiga tecken vara att bromsarna gnisslande eller slipning när bromspedalen är nedtryckt. Ett annat tecken kan vara att ratten skakar när du kommer till ett stopp när bromsarna. Innan utvecklas till mer betydande broms arbete, se till att bromsvätskenivån är mellan de lägsta och högsta markeringar. Instruktionsboken för 2008 Maxima rekommenderar att lägga äkta Nissan Super Heavy Duty Fluid Broms eller motsvarande DOT3 vätska upp till den högsta ledningen på bromsvätskebehållaren.
4

Kontrollera alla övriga vätskenivåer vid starten av några problem. De vätskenivåer bör också kontrolleras regelbundet som instruktionsboken rekommenderar för året för din Maxima. Dessa vätskor inkluderar olja, servostyrning vätska, frostskyddsmedel och vindrutetorkare vätska. Vid kontroll av oljan på en Maxima, det tar 10 minuter för oljan att rinna tillbaka in i pannan, så alltid vänta så länge innan du kontrollerar oljan.
5

Kontrollera SES koderna om Maxima är har problem med tomgång. Ses koder motsvarar de problemområden lampor som visas i instrumentpanelen. Den 2000 Maxima SE V6 har kända problem med tomgång, och problemet sträcker sig till andra år och modeller samt. Om koden berättar bilen upplever "primär tändning misslyckande" Detta är sannolikt ett problem med tändspolar, kan koden berättar även du vilken cylinder är att ha problem. Om så är fallet, byt tändspolen för att cylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99601.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.