Har Mercedes C280 Ha en kamrem eller kedja

Vid något tillfälle varje bilägare vars motor har en kamrem kommer att behöva ersätta det bälte -? Antingen som en del av regelbundet underhåll eller när det bryts och lämnar dem strandsatta. Detta väcker frågan: Om ett fordon har en timing kedja, då behöver det bytas? Vad är skillnaden mellan de två? Jobbet av kamrem eller kedja

En kamrem eller kedja är en del av en förbränningsmotor som styr timingen av motorns ventiler. Bältet eller kedjan överför vevaxelns rotation till kamaxeln. Kamaxeln aktiverar ventiler, som ger luft och bränsle till cylindrarna.
Kamrem

En kamrem är gjord av gummi och har naggade tänder, som hjälper den gripa kamaxeln. Eftersom kamremmen är gummi, kommer över tiden är sträcka, eller torka ut, och så småningom bryta. De flesta biltillverkare föreslår byte av kamrem om varje 100.000 miles. Om en kuggrem raster, kan den orsaka inre skador på motorn när det kommer isär. Det kommer också att föra fordonet till ett stopp och lämna föraren strandsatta varhelst det går sönder.
Timing kedjan

kamkedjan utför samma funktion som en kamrem, men är gjord av metall och liknar en cykelkedjan. Även dessa kedjor har känt att sträcka under extrema förhållanden, de praktiskt taget aldrig plötsligt hur en gummi kamrem kan. Frågan med timing kedjor är att guiderna eller kedjehjul i motorn kan slitas bort, så att kedjan "hoppa" och som sådan är det bra att ha timing kedjor justeras varje 100.000 miles.
Mercedes Benz C280

Mercedes Benz C280, liksom alla Mercedes Benz modeller, har en kamkedjan. Addera Byta en kamkedjan


Även timing kedjor är mer hållbara än kuggremmar, efter flera hundra tusen miles, kan det vara dags att byta kamkedjan också. Tecken på att det kan vara nödvändigt för att en ersättare har en ojämn tomgång, trög pick up, en plötslig förändring i motorns prestanda, och ett klingande ljud som kommer från framsidan av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98894.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.