97 Dodge Avenger Specifikationer

Dodge Avenger gjorde sin debut 1995 och uppdaterades 1997 med ny front och back end styling samt några andra tweaks. Det erbjöds i en coupe modell under denna tidsperiod, även om senare modeller skulle se tillägg av ytterligare två dörrar. The Avenger byggdes på samma ram som Eagle Talon och producerades i bolagets Normal, Illinois, växt. Motor och Val Transmission

att konkurrera med andra bilar i sin klass i bränsleeffektivitet, var 1997 Dodge Avenger erbjuds med en motor val, 2,0 liter, fyrcylindrig motor. Denna motor var kapabel att producera 140 hästkrafter med 133 lb.-ft. av vridmoment. Det innehöll också ett multipoint insprutningssystem.

Avenger erbjöds som en framhjulsdriven bil med standard 5-växlad manuell växellåda. En 4-växlad automatlåda erbjöds som ett alternativ för alla modeller.


Trim Styles 1997 Dodge Avenger kom i två utföranden stilar, basmodellen och ES modell. Båda presenterade samma motor och växellåda som standard med en gas körsträcka rating på runt 20 för stadskörning och 33 för motorväg resor.

ES modellen kom standard med makt dörrlås, kassettbandspelare och luftkonditionering, men detta var en tillval på basmodellen. Både trim paket var mycket grundläggande i naturen och inte erbjuda konsumenterna många krusiduller.

Maximala mängd sittplatser i båda modellerna var fem vuxna.
Säkerhetsfunktioner

Både basen och modeller ES kom med standard förare och passagerare sidokrockkuddar. Dock var ABS-bromsar endast erbjuds som standardutrustning på ES-modeller. Båda modellerna fick ett femstjärnigt krasch rating från National Highway Safety Trafikkontoret.
Tillförlitlighet

Dodge Avenger fick stort beröm från Edmunds.com för pålitlighet start i 1995. Den 1997-modellen inte göra så bra på grund av ett vanligt motorproblem. Detta problem orsakas av fel på avgasåterföring (EGR) och Distributören och det faktum att den totala reparationskostnaden för båda delarna översteg $ 900. Men

, gjorde det får ett gott betyg på alla andra faktorer i fråga om tillförlitlighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99539.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.