Modern Racer RX8 Specifikationer

Mazda RX8, tillverkad år 2004 till 2005 är en ganska unik sportbil. Det är en av de mycket få bilar som använder en Wankel motor som bygger på inre rotorer istället för kolvar att producera el. "Modern Racer Magazine" har tagit ett intresse i den här bilen, och göra de specifikationer för RX8 tillgängliga för allmänheten. Motor och Drivlina

Motorn är en två-rotor Wankel-enhet. En Wankel motorn har inte kolvarna, utan snarare spinning rotorer. Storleken är 1,3 liter, men den producerar 238 hästkrafter. Detta resulterar i en mycket effektiv hästkrafter-till-storleksförhållande. Konfigurationen är främre motor, med bakhjulsdrift. Två sändningar finns tillgängliga, en sex-växlad manuell eller automatisk. Märkeffekt för en automatisk växellåda är 197 hästkrafter, eftersom en automatisk växellåda behöver mer ström för att driva den.
Fjädring

främre hjulupphängningen är en oberoende dubbla triangellänkar utformning , vilket innebär att den har en nedre arm och en övre arm. Varje arm är formad som ett nyckelben, eller den stora bokstaven A. hjulaxel monteras på toppen av A, och benen monteras till ramen. Den bakre fjädring är en oberoende fem länken. Det innebär fem rörliga hängslen används för att hålla skillnaden i, och varje hjul rör sig oberoende av varandra.
Bromsar

Bromsarna är skivbromsar på alla fyra hjulen. Detta är ett avsteg från många fordon som har skivbromsar fram och trumbromsar bak. De broms rotorer är ventilerade, vilket betyder att den har ventilationshål inne i rotorn. Detta är ett bra stöd till luftkylning rotorn vid kraftig inbromsning.
Prestanda

att påskynda bilda en stillastående till 60 miles per timme tar 5,9 sekunder. Att köra längden fjärdedel mil från stillastående till full acceleration tar 14,5 sekunder. Den RX8 hastighet vid slutet av kvartalet milen är 96 miles per timme. För att bromsa från 60 miles per timme till stillastående tar 114 meter avstånd.
Mått och vikt

tomvikt är 3,029 till 3,053 pounds. Den lilla skillnaden står för vilka alternativ finns på bilen, till exempel luftkonditionering, vilket ger en liten vikt. Curb eller tomvikt är vikt utan passagerare eller last. Bilen är 174,3 inches lång totalt. Hjulbasen, eller centrum för framdäcket till centrum av bakre däck, är 106,4 inches. Den totala bredden är 69,7 inches och höjden är 53 inches.
Dörrar

Detta är en fyrdörrars bil. En unik egenskap är att bakdörrarna öppnas "baklänges" från främre dörrarna. Den slanguttryck för denna typ av dörröppning är "självmord dörrar." Genom Mazda utforma FRAMÅT-öppna dörrar, kan passagerare in och ut ur bilen med större lätthet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99354.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.