1999 Jeep Cherokee Limited Information

En banbrytande kompakt SUV, Jeep Cherokee producerades 1984-2001 för den amerikanska marknaden. Bland sina sista modellen år poster var 1999 års version, och dess begränsade trim ansågs den högsta nivån varumärke. Vid denna tidpunkt, var fordonet endast i sin andra generation av produktionen, även om det hade funnits ett och ett halvt decennium. Huvudfunktioner

1999 Jeep Cherokee Limited hade en 4-liters 190-hästkrafter i-line sexcylindrig motor med 235 ft lbs. av vridmoment. Överföringen var en fyra-växlad automatlåda med överväxel. Med en 20-liters bensintank, kunde '99 Jeep Cherokee Limited komma runt 16 mpg för stadskörning och cirka 22 mpg för landsvägskörning.

Standard inredningsdetaljer ingår effekt /barnsäkerhet dörrlås, förare och passagerare krockkuddar, luftkonditionering, elektriska fönsterhissar, farthållare och stereo med AM /FM-radio och kassettbandspelare, med en stuga stor nog att sittplats för upp till fem passagerare. Bakhjulsdrift och fyrhjulsdrivna alternativ drivlina gjordes tillgängliga, och det cyklade på 15-tums lättmetallfälgar. Även med den högsta nivån Limited trim Addera Beröm

, den '99 Jeep Cherokee uppskattad som en av de billigaste SUVs på marknaden. Plus, gynnades ändå från Jeep rykte för att bygga terrängfordon, trots att fler biltillverkare på tiden nu var laddar sina stadsjeepar mot on-road kapacitet.
Kritik

flesta klagade på att lite har förändrats om 1999 Jeep Cherokee att hänga med i tiden. Den begränsade upplagan var den mest laddade, lyxig version av Cherokee. Bil kritiker, men i slutändan fördömde det som oraffinerad och rudimentära jämfört med de flesta kompakta stadsjeepar av ålder, med tanke på att flera populära funktioner som fordonets stöldskydd, låsningsfria bromsar, lädersäten och dimljus inte har gjorts tillgängliga för fordonet alls. Edmunds.com redaktörer föreslog att det förmodligen skulle ta den mest die-hard Jeep fan att skilja mellan den 99 Cherokee Limited som en andra generationens inträde sig från den första generationen, som gjordes redan i mitten av 1980-talet.

Aftermath

1999 Cherokee Limited var en del av en trim lineup som symboliserade den totala bristen på innovation i fordonet, och förebådade sin ände två år senare. När Wolfgang Bernhard lämnade Mercedes-Benz att ta över Chrysler som verkställande direktör år 2000, en av de första kostnadsbesparande beslut som han gjorde var att avsluta produktionen av Jeep Cherokee. I 2001 års version var sista årsmodellen, ersättas med Jeep Liberty.
Pris

ursprungliga tillverkarens föreslagna priset för den Begränsade 2WD trim av 1999 Jeep Cherokee var $ 22.960, medan den begränsade 4WD var $ 25.080. Som av 2010, uppskattar Kelley Blue Book intervallet priset värdet av 1999 Jeep Cherokee Limited på runt $ 6100 till $ 6600.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99046.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.