Hur man identifierar Äldre V-8 motorer

Identifiera äldre V-8 motorer bygger på att lokalisera och avkoda antingen gjutning numret eller motorns ID-nummer, beroende på motortillverkaren. De tre stora amerikanska biltillverkarna, GM, Ford och Chrysler, har en unik identifikation process, med de nödvändiga siffrorna som finns på olika platser. Det första steget är att bestämma märke för V-8 motorn, som är enkelt om fortfarande är installerad i fordonet. Om V-8 avlägsnas från fordonet, leta efter några identifieringsetiketter eller ventil markeringar cover. I en process för eliminering, söka på blocket för gjutning siffror för att bestämma motorns göra med sin plats som en referens. Instruktioner
1

Lokalisera motorns ID stämpling för Chevrolet GM V-8 motorer. Den stämpling plats för små block V-8s återfinns på passagerarsidan av motorblocket, på en platt dyna som kan döljas av generatorn. Big-block motor stämpling siffror återfinns ovanför kamkedjan lock. Den viktiga identifieringsavsnitt av motorns ID-nummer "V0315CTY," är "CTY" suffix. När refereras till Chevrolet motor ID-nummer suffix notering finns på M Squared platsen, identifierar suffixet "CTY" en 1970 396-kubik-tums Camaro V-8 med 375 hästkrafter.
2

Hitta Fords motor gjutning nummer. Gjutning nummer på små block Ford V-8 motorer ligger på den bakre passagerarsidan av motorblocket, ner blocket halvvägs där starter fästen till motorn. Starter behöver avlägsnas för att komma numret. Gjutning nummer för big block Ford V-8s ligger på chaufför-side front av motorblocket, ungefär halvvägs ner på sidan. Ett exempel på en Ford casting nummer är "C5AE-6015-E." Addera 3

Decode och identifiera äldre Ford V-8 motor. Ford gjutning siffror måste refereras till en lista med kända Ford V-8 motor siffror, med en notering finns på James Halderman Specifikationer & Charts sida, under nummer blocket gjutning rubrik. När refererade till denna nedladdningsbar fil, "C5AE-6015-E" identifierar en 289-kubik-tums Ford V-8 användes 1965-1968.
4

Lokalisera Mopar (Chrysler) gjutning antal belägen på chaufför-sida av motorn, nära mitten av blocket. Gjutningen numret är sju siffror, "2120329", till exempel. När refereras till Mopar motorn gjutning nummer notering finns på Stock Mopar sajten "2120329" identifierar en 1959-1960 383-kubik-tums Chrysler V-8.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100154.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.