Vad är Single Relief och Dual Relief i en VW motor?

I en VW motor, begreppen "enda relief" och "dual lättnad" hänvisar till oljetrycket ventilerna Volkswagen använder för att reglera flödet av olja mellan oljetråg, pumpen och själva motorn. Beroende på behoven hos motorn, kan mer än en oljetryck ventil att behövas för att hantera volymen av cirkuleras olja. Funktion av en säkerhetsventil

din VW: s motor, är oljan cirkuleras med hjälp av oljepumpen, som passerar det genom motorn fallet och, i vissa bilar, en oljekylare också. Emellertid, även om den mängd olja är konstant är oljetrycket inte. Till exempel, vid lägre temperaturer, leder högre viskositet till högre oljetryck, när motorn är under belastning och oljepumpen arbetar snabbare, är trycket högre. Utan en övertrycksventil, skulle denna förhöjda trycköverbelastning tätningar eller svetsar i motorn, med en release ventil, kan detta tryck minskas genom att släppa olja tillbaka till sin reservoar
Skillnader mellan singel-Relief. och Dual-Relief

En enda lättnad motorn använder endast en övertrycksventil, dubbla lättnad motorer använder två ventiler för att jämna ut det totala systemtrycket. Genom att sätta en ventil i vardera änden av fallet, kan en större total volym olja cirkuleras --- det finns flera möjligheter för överflödig olja för att tillfälligt föras bort från systemet. Dual-lättnad motor fall hindrar också tryckskillnader från att bygga upp. Annars kan trycket bli för stor i en del av motorn så att var för långt bort från säkerhetsventilen för att utlösa det.
Identifiera en Dual-Relief Motor

Dual-lättnad motorer kan identifieras på ett av två sätt. Om du har en lista med VW motor koder, kan du hänvisa till vilka koder identifiera motorn ha två säkerhetsventiler, observera att detta varierar beroende på modell och år. Alternativt, om motorn fallet är tillgänglig, kan du titta på de hamnar i det direkt. Säkerhetsventilerna, som är fjäderbelastade kolvar, bör vara lätta att identifiera. Dual-lättnad motorer har också större oljeproducenter gallerier (de kanaler genom vilka oljan strömmar) för att återspegla den generellt högre systemtryck.
Dual-Relief Motorer och prestanda
p Det är viktigt att notera att medan dual-lättnad motorer tenderar att vara av högre prestanda (och, likaledes, högre prestanda motorer tenderar att vara dual-relief motorer), det är inte den andra säkerhetsventil som ökar motorns prestanda, en motor kan leverera lika mycket makt med endast en olja tryckbegränsningsventil. Men genom att tillåta en större total mängd olja och en högre total tryck med minskat tryck variation, kan en dubbel-relief motor minskar slitaget på motorns kullager i bilar som används i högpresterande situationer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100143.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.