Typ av automatväxellådor Begagnade 1979 Ford kurirer

Namnet Courier beskriver några olika fordon linjer som tillverkas av Ford Motor Company under hela sin historia. Dessa linjer har en kombi-liknande leverans vagn på 1950-talet och en Fiesta-baserade mini pickup produceras för den brasilianska marknaden. Under 1970 och 1980, dock erbjöd Ford en liten pickup för den amerikanska marknaden heter Courier, som var tillverkad av Mazda. Transmission alternativ för Courier ingår en fyra och fem-växlad manualer och Jatco 3N71B automatlåda. Jatco Transmission Historia

Jatco, en akronym för Japan Automatic Transmission Co, växte fram ur den japanska bil boom av 1970 och 1980. Ursprungligen överföring division för tillverkning av Nissan, med Mazda som en partner, blev Jatco självständigt 1999. Ford Courier är resultatet av ett samarbete mellan Ford och Mazda att tävla i den kompakta pickup marknaden med Courier pickup huvudsak vara en Mazda B-Series pickup med nya funktioner som identifierar den som en Ford produkt.

Den Jatco 3N71B

enda automatlåda erbjuds på Ford Courier 1979 var Jatco 3N71B, vilket var en tre-växlad automatlåda som erbjuds på alla alternativ Courier motor, inklusive 1,8, 2,0 och 2,3-liters fyra cylindrar. Den 3N71B transmission erbjuds i 1979 var en tidig modell som saknade överväxel och låsning momentomvandlaren erbjuds på senare modeller i 1980-talet.
Jatco Transmission Applications

Jatco automatiska växellådor har ett rykte om att vara en av de enklaste och tuffaste automatik någonsin byggts. Jatco fordonsapplikationer inkluderar modeller av många biltillverkare. Medan Jatco var en del av Nissan, var de används i bilar från tillverkare som Nissan, Mazda, Subaru, Isuzu och Suzuki. När Jatco blev självständigt, dock började de leverera andra biltillverkare, däribland BMW, Volkswagen, MG Rover Group, Land Rover och Daimler Chrysler.
Identifiera Jatco 3N71B

Den Jatco 3N71B automatiska växellådan identifieras genom överföring taggen, som innehåller numret transmission modellen "3N71B." Om etiketten inte är närvarande, räkna bultarna som finns på oljetråget längst ner av transmissionen. Den Jatco 3N71B har 14 bultar som fäster pannan till växellådshuset. Den pan själv är fyrkantig med en bula på främre passenger's-sidan av pannan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100142.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.