Hur man läser en axelidentifikation Tag

Automobile Manufacturers plats fordonsspecifikationen information i en serie av numeriska och alfanumeriska koder på bakaxeln nära den bakre differentialen. Dessa koder indikerar vanligtvis dagen axeln tillverkades, den anläggning där axeln tillverkades, en Bill of Material (BOM) kod som kan slås upp för att identifiera en reservdel, och utväxlingar för den bakre differentialen. Denna information är viktig när man byter bakaxeln på din bil som det är viktigt att byta ut den bakre differentialen med en kompatibel utväxling setup. Instruktioner
1

Identifiera förhållandet taggen på axeln. Det är normalt placerad på sidan av den bakre differentialen som är närmare fordonets front. Detta förhållande taggen kommer staten krävs växlarna för bakre differential för just din bil och vanligen från 2.50:1 upp genom 4.30:1.
2

Decode tillverkningsdatum. Datumet koden representeras vanligen med ett enda siffror, en bokstav, och ett tvåsiffrigt tal som 8D22. Den första siffran anger den sista siffran i det senaste året före årsmodell på fordonet. Därför, för en 2009 års modell, har axeln tillverkad i 2008. Brevet hänvisar till månad: "A" representerar Januari, "B" representerar februari, hela vägen "L" för december. Därför representerar den "D" i detta exempel april. De två sista siffrorna anger dagen för tillverkningen. En axel med ett datum taggen "8D22" för en 2009 års modell bilen tillverkades den 22 april 2008.
3

Läs Bill of Materials kod som visas bredvid datumet koden på lång tub sidan av bakaxeln och skriva ner det. Denna kod är i allmänhet sex siffror med ett bindestreck separerar den sista siffran från första fem, såsom 12.345-6.
4

Hitta denna Bill of Materials kod i en axel BOM katalog eller på Internet-databasen finns på leverantörens webbplats för att hitta en fullständig förteckning över reservdelar, diagram montering, utväxling och fordonstillverkarens uppgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100052.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.