Svenska Bil >> bilentusiaster >> Bil Klubbar >> Content

Hur förstå Car Rally Navigation Maps

Vägen rallyn är tävlingar som äger rum på vanliga vägar snarare än en sluten bana, där en navigator och en chaufför plot den snabbaste kursen och tävla som ett lag mot andra lag. Rally navigering har blivit ganska specialiserad att låta navigatorn att kommunicera snabbt och exakt information som krävs av föraren. Navigators har utvecklat en förkortning för att beskriva rally vägen och med en liten förklaring kan du läsa ett rally karta också. Instruktioner
1

orientera dig i kartan. De flesta rally kartor kommer att vara mycket detaljerad med en 1:50000-förhållande, där en måttenhet på kartan motsvarar 50.000 på marken. En centimeter på kartan skulle vara 500 meter på marken.
2

Studera rutnät referenser tillhandahålls. Rally kartor noteras med numrerade galler längs sidan och toppen. Den sida (eller Easting) är referens som först och den övre (eller Northing) hänvisning tillhandahålls sekund. Gallret sektion ges och sedan den del av gallret ges för att ange den exakta platsen på kartan. För en vertikal (Östlig) galler, skulle fyra och tre hundradelar noteras: 043. För en horisontell (Nordlig) galler, skulle 51 och en tiondel noteras: 511, så hela nätet hänvisning skulle vara 043.511. För ännu finare detaljer, kommer vissa rallyn lägga ytterligare en fraktion av en fjärdedel, hälften eller tre fjärdedelar av en tiondel. Notera i siffror detta skulle vara 04.325 för grid fyra, tre och 1/10 kvartal. Den fullständiga matrikelnummer kan se ut 0432551150.
3

Rita tulpan illustrationerna på din karta för att kolla rutten och noggrannhet. Tulpaner är bildframställningar av varje korsning på rutten, och beroende på din rally arrangören, de kan eller inte kan ange riktningen från vilken du bör träda korsningen och den riktning du ska gå. Om de anger riktningar, behöver du bara matcha korsningar anges med dem på din karta för att hitta din rutt. Om anvisningarna inte är noterade, måste du testa passa tulpaner på möjliga vägar för att bestämma den rätta vägen genom att leta efter en väg som har skärningspunkterna visas i rätt ordning.
4

Hitta din rutt med en Herringbone illustration. I detta rally navigation notation, är rutten visas som en rak linje och korsningarna du passerar anges som linjer till vänster eller höger om "ryggraden" i fiskbensmönster. Om du ser en linje till höger, måste du passera en väg till höger --- detta kan vara en sidogata, eller det kan tyda på en T-korsning där du ska svänga vänster --- och vice versa. Om du ser ett V på två rader på höger eller vänster, innebär detta att du måste passera två vägar på den sidan, så en V till vänster skulle indikera en högersväng vid en fyrvägskorsning.

5

Navigera med kompass eller klocka riktningar. Vissa rallyn utfärda rutten i vädersträck (antingen alfabetiskt eller numeriskt) så att du vet att gå norrut vid första korsningen, nordväst vid den andra korsningen och västra på den tredje korsningen om du ser: N NV V (0 315 270 med numeriska vädersträck). Urtavlan riktningar är liknande förutom toppen av kartan är klockan 12 och botten av kartan är klockan 6 så du når varje korsning kommer du att se ett antal urtavlan. Från exemplet ovan skulle du se:. 12 10 9 Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-clubs/98690.html

Previous:
Next:

Bil Klubbar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.