Svenska Bil >> bilentusiaster >> Bil Klubbar >> Content

Electric Car Club of Illinois

The Electric Auto Association (EAA) är en ideell organisation som förespråkar och utbildar allmänheten om elfordon användning. Grundades 1967, har den över 70 nationella och internationella kapitlen. The Fox Valley Electric Auto Association (FVEAA) är Illinois kapitel i EAA och en av dess mest aktiva. För närvarande finns det endast cirka 200 elfordon på vägarna i Illinois, och FVEAA hoppas kunna ändra på det. Historia

Meddelat av oljekrisen på 1970-talet, började FVEAA 1975. Bilföretag var inte intresserade av att bygga elbilar så FVEAA medlemmar gick samman för att göra det själva. Gruppen bildades i Illinois State 1979 och blev ett kapitel i EAA 2004. Den FVEAA blir allt populärare och medlemskapet ökar kraftigt eftersom gaspriserna, beroendet av utländsk olja och oro för miljön ständigt växa sig större.
Medlemmar

FVEAA har över 200 medlemmar från Illinois och fyra grannländer. Cirka 40 medlemmar äger elfordon. Gruppen brukade vara mestadels manliga, men det har snabbt förändrats. FVEAA President Ted Lowe sade i en 2008 intervju med Associated Press, "Nu är det fler män, fruar, college barn, mormödrar, morfäder. Den demografiska är helt annorlunda än vad det var för några år sedan." Medlemsavgiften går mot sitt månatliga nyhetsbrev och offentliga elektriska händelser fordon såsom rallyn, shower och åkattraktioner.
Möten

Månatliga möten hålls i Naperville, om 30 miles från Chicago. Möten inkluderar vanligen en gästföreläsare, nätverk, elektriska fordon visning (såsom Northwestern University solenergi bil in på den amerikanska Solar Challenge 2010) och ett lotteri för att samla in pengar till organisationen. Möten varar cirka tre timmar. Icke-medlemmar är välkomna att delta för att lära sig mer om elektrisk transport, se medlemmarnas elfordon och få hjälp med att omvandla ett gasolbrännande fordonet till en elektrisk. Laddningen är tillgängliga för elbilar med 120V och 240V AC.
Projekt

FVEAA omvandlar en gasdriven bil till el med några år. Smeknamnet "klubbens bilar," de tjänar som en praktisk möjlighet till inlärning för nya medlemmar. FVEAA medlemmar blir ofta ägarna av klubbens bilar. De har lyckats omvandla en 1976 Fiat 1990 Nissan Sentra, Ford Ranger och en 1985 Porsche 944.
Mål

En av FVEAA inledande mål under 1970 var att vara oberoende av olja. Nu är det primära målet är att främja ren och effektiv energianvändning genom elfordon. Det fungerar som en informativ källa om elfordon utveckling, uppmuntrar experimenterande av elfordon byggnad och sätter ihop offentliga utställningar och evenemang för att upplysa allmänheten om de framsteg och fördelar elektrisk fordonsteknik. Den FVEAA försöker också att utöka antalet laddningsstationer i Illinois så att elbilar kan bli ett gångbart alternativ för bilister.
Roliga fakta

Konvertera en gas- brinnande bil till el kostar mellan $ 5000 och $ 9000. Illinois invånare är berättigade till en $ 4000 bidrag från IL Naturvårdsverket för att konvertera sina bilar. Den FVEAA kan hjälpa till med konverteringen och berätta hur du tar emot checken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-clubs/98667.html

Previous:
Next:

Bil Klubbar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.