Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man gör Lister Car Body

Anpassade bildelar kan vara dyrt och svårt att hitta. Försöker hitta den perfekta spoiler eller annat karossen komponent kan leda dig till dyra butiker auto organ som ofta lämnar du tänker att du måste nöja sig med en vanlig produkt till ett högre pris. Lyckligtvis kan du skapa dina egna auto kroppsdelar genom gjutning dem ur glasfiber och skum. Dessa delar kan formas i ditt eget garage, vilket ger dig den stolthet att göra en del själv och sparar pengar i processen. Saker du behöver
frigolit blocket
Utility knife 180-slippapper
Glasfiber duk
adhesivharts
Färgad finish harts borstar
Paint
Hårdplast rulle
Auto kroppen buffert
Visa fler instruktioner
1

rita en skiss av den del som skall skapas på ett block av frigolit. Denna översikt kommer att fungera som en guide för att skära ut den slutgiltiga formen på din önskade design.
2

Använda verktyget kniv, skär bort skummet för att bilda en frigolit modell av din del. Oroa dig inte om att göra alla kanter jämna. Bara göra en grov i önskad form.
3

Sand frigolit med 180-slippapper för att jämna ut en del till den önskade slutliga formen. Ta tid med det här steget. Skummet kommer sanden snabbt så om du inte är uppmärksam den övergripande formen kan förändras från vad du hade i åtanke. Steg tillbaka från pjäsen ofta under denna process för att se den från ett avstånd och se till att du formar den korrekt.
4

Täck formade frigolit i adhesivharts appliceras med en pensel, och täcka form med glasfiber duk. Tryck på glasfiber trasa i styrofoam med en hård vals. Låt bit för att torka under 12 timmar. Upprepa processen tills fyra skikt av glasfiberväv har tillämpats på skummet skulpturen. Låt del att torka hela 24 timmar efter det sista lagret av glasfiber har tillämpats.
5

Måla glasfiber delen med en färgad finish harts. Den avslutande harts kan köpas från dina lokala butiker auto kropp. Butiken kan matcha hartset till resten av färgen på din bil genom att använda färgen koden från bilen. Applicera den avslutande harts i tjocka lager med en pensel.
6

Låt avslutande harts för att torka tills det är klibbigt vid beröring, och sedan applicera nästa skikt. Upprepa denna process tills minst fyra lager av efterbehandling harts har tillämpats. Låt delen härda i tre till fyra dagar efter det sista lagret har applicerats.
7

Undersök bit auto organ för grova eller ojämna fläckar efter att hartset har härdat helt. Sand de grova fläckarna med 180-slippapper för att jämna ut ytan av pjäsen. Den färgade harts kommer att säkerställa att slipning inte leder till skador.
8

Buff hela delen med en auto organ buffert för att putsa den till en hög glans.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62880.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.