Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man ändrar Struts på en 2001 Honda Civic

Struts är en viktig del av Honda Civic avstängning, eftersom de absorberar kraften av vägen i tuffa förhållanden. Byte av stagen i bilen är ett svårt arbete som kräver en hel del manuellt arbete och möjligen mer än en person. De ansluts till bilens styrning knogar och bilens kaross själv. Om du behöver ändra en strut församling, det finns en god chans att du behöver ändra båda. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skiftnycklar
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Höj bilens front och stödja det på pallbockar, ta sedan bort hjulet för fjäderben du byter ut.
2

Unbolt och lossa fästet broms slangen från staget och koppla hastigheten sele sensorkabelskärmen (om bilen har låsningsfria bromsar ) genom att ta bort dess bult klämfäste.
3

Lossa tie-rod end som är förbunden med styrarmen genom att lossa dess låsmutter. Håll tie-rod end på plats med en back-up skiftnyckel för att hålla den från att röra sig när du vrider muttern.
4

Mark staget position i styrspindeln med hjälp av färg med en mycket tunn pensel .
5

Ta bort muttrarna förbinder staget till styrspindeln med en skiftnyckel. Om dessa är speciella camber justerbultarna, ta bort muttrarna och sedan köra ut skruvarna med en stans och hammare.
6

Separat staget från styrspindeln, vilket gör att det inte överanstränga den inre drivknut eller sila broms slang. Ta bort de tre yttre muttrarna förbinder staget till kroppen som du stöder strut och ta bort enheten från fender väl.
Installation
7

Guide den nya staganordningen upp i fender väl så strävans övre monteringsnitarna passar in i hålen på toppen av fendern väl. Installera monteringsmuttrarna så snart bultarna sticker ut genom hålen, dra inte åt dem hela vägen ännu
8

Skjut styrspindeln på plats i strut fläns, sätter sina två bultar. , rikta knogen med fjäderben med dina märken och dra åt muttrar /bultar till 76 foot-pounds.
9

Anslut bromsen slang och hastighetssensorn ledningar parentes sele till staget, anslut sedan stabilisatorn bar med kontrollgruppen, strama åt muttern till 29 foot-pounds.
10

Re-ansluta tie-rod till strävans styrarmen och dra åt dess mutter till 32 foot-pounds.

11

Re-montera hjulet och lug nötter och sänka bilen, dra åt strävans övre monteringsmuttrarna på kroppen till 33 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62456.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.