Hur till Mold en Glasfiber stötfångare

Glasfiber är ett bra material för att skapa delar fåfänga bil som designer stötfångare. Arken kan formas till den form du vill och du kan sedan skapa denna form genom att blanda med en polyesterharts. För att kunna forma en glasfiber stötfångare, måste du först skapa en form som kommer att hjälpa dig forma glasfiber ark i storlek och form du behöver. Du måste också se till att glasfiber själv inte binder till formen. Saker du behöver
kartong, skum eller annat material gjutning
förskärare eller sax
Polyester primer
180 grit sandpapper
Gelcoat
Polyesterharts
Stor pensel
Glasfiber blad
Visa fler instruktioner
1

Skapa formen - även kallad plug - för din egen stötfångare, med den ursprungliga stötfångaren för en guide med allt material fungerar för dig . Du kan tälja block av skummet i den form du vill, eller så kan du placera kartong runt den gamla stötfångaren. Se till att kontakten passar bilen, sedan lägga vad anpassningar du vill, som spoilers eller hål för ljus.
2

Applicera en polyester primer till pluggen yta, sedan slipa primer med 180 grit sandpapper tills primern är ännu. Polera ytan med en blank yta och låt det sitta i en dag eller två. Vaxa stötfångaren med en speciell formtillverkningsprogrammet vax, vänta på att torka och torka bort överflödigt vax med en ren trasa, upprepa vaxning 2 till 3 gånger
3

Förbered formen. för glasfiber genom att tillämpa en aerosol gelcoat till ytan, ju tjockare gelcoat, desto bättre. Applicera tre skikt till ytan och vänta på att bli klibbig. Medan du väntar, blanda polyesterharts som dess instruktioner berätta.
4

Applicera ett lager av harts till stötfångaren yta med en borste, sedan lägga glasfiber ark på ytan medan plasten är våt. Det kan hjälpa att skära bladen i mindre bitar i förväg så att de kommer att ligga på ytan lättare utan stora veck eller andra ojämna problem yta. Släta ut eventuella lufthål med pensel eller roller.
5

Lägg flera lager av glasfiber genom att tillämpa en annan beläggning av harts, vilket gör att den tidigare glasfiber bladet är blöt, och lägg nästa ark ovanpå . Lay 3 till 6 glasfiber ark på formen på detta sätt. Applicera en slutlig beläggning av harts för att det sista arket och vänta på hartset för att torka och härda.
6

Bänd den färdiga stötfångaren av av sin form /plugg. Använd en platt, stark föremål som en mätsticka för att hjälpa försiktigt bända bort det. Blåser luft in mellan stötfångaren och mögel kan också hjälpa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87926.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.