Hur Wire ett GPS-system i bilen

Wire en ny Global Positioning System (GPS) i alla någorlunda moderna fordon genom att följa en uppsättning av standard, grundläggande förfaranden. Anpassa förfarandena till just din bil och klargöra den metod du använder genom dubbelkontroll instruktionerna i bruksanvisningen som följde med GPS. Välj mellan en plug-and-play, desktop GPS, fjärr-monterad GPS eller instrumentbrädan GPS-systemet först innan förändra något av det gamla ledningar, eftersom olika stil GPSS kräver olika omkopplingar förfaranden. Saker du behöver
multimeter
DC omvandlare Review Ny GPS System
Flathead skruvmejsel
Avbitare
Visa fler instruktioner
1 < p> Fäst elektroderna till ingången och komponenter utgång med en multimeter för att kontrollera spänningen i det befintliga systemet. De flesta positioneringssystem körs på 5 volt. Steg ner 12-volts källor med en DC-omvandlare innan ledningar i de nya GPS. Cigarettändaren har även en steg-down-funktion som du kan använda för att driva en GPS om re-wired.
2

Ta bort den gamla radion eller CD-enhet från instrumentpanelen med hjälp av en skruvmejsel som passar skruvarna i bilen. Ofta behöver du en vanlig skruvmejsel. Lägga undan den gamla enheten.
3

Extract trådar F5, F16 och F14 från 16-poliga kontakten i fordonet. De är blå, grå och brun, respektive. Infoga dem i den 24-poliga kontakten som följde med den nya GPS-systemet. Skarv F5 och anslut den till D1 (blått och gult). Skarv F16 och anslut den till D11 (grå). Skarv F14 och anslut den till D20 (brun), som beskrivs av OEM Value.
4

Wire de nya GPS till en DC, konstant strömkälla från batteriet, för att ge de nya GPS med kontinuerlig ström . Makten måste flöda till GPS för att systemet ska vara effektivt, även när du har stängt av motorn och tagit ut tändningsnyckeln.
5

Anslut nya GPS till en R12 plugg att installera en valfri hastighet /back sensor tråd. För att göra detta måste du skapa din egen R12 plugg, vilket inte finns i bilen till att börja med. Utdrag två tejpade kablar från en 4-polig CD-ROM till ljudkort anslutningskabel. Anslut kabeln på vänster långt till back-kontakten. Anslut kabeln på rätt till varvtalsgivaren (hastighetsmätare). Enligt OEM Value, som specifikt arbetar med Toyota Camry fordon, kan detta vara den svåraste delen av installationen.
6

Installera en 5-amp säkring för att skydda de nya GPS. Kontrollera att de nya kablarna sitter fast på sina respektive enheter och är fria från rycka och krossning. Dölja kablarna utan att sträcka dem för mycket. Anslut GPS-antennkabeln till bilens CPU. Montera fascia av de nya GPS med hjälp av en skruvmejsel. Testa systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-gps/90233.html

Previous:
Next:

bil GPS

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.