Svenska Bil >> Båtar >> Content

Intelligent strategiska flexibiliteten

"Saker förändrar till det sämre spontant, om de inte ändras till det bättre designedly". Det citatet från Thomas Bacon yttrades tillbaka runt år 1600, men det är lika bra råd idag som det var då. I själva verket, med tanke på graden av förändring i dag, skulle jag hävda att det är ännu mer relevant!
Du vet att saker och ting kommer att förändras. Du vet att din marknad kommer alltid att vara i rörelse, med nya företag in på den, nya produkter och tjänster som ingår, nya kunder, nya regler, ny teknik, företag går i konkurs, och om, och om, och om. Förändring kommer happen.So, måste man fråga - varför planera om det kommer att bli så mycket förändring faktiskt, i sin bok The Strategy Paradox, Michael Raynor konstaterar att chefer måste göra val med långtgående konsekvenser idag, men måste grunda? dessa val på antaganden om en framtid som de inte kan förutsäga. Om framtiden inte blir som förväntat, kan dessa strategier misslyckas horribly.It är ganska svårt att exakt förutsäga vad framtiden kommer att hålla, och ju längre ut du försöka förutsäga, den mindre exakt du kommer att bli. Tänk på väderprognosen. Hur ofta har du förlitat sig på det lokala vädret att planera lite viktig verksamhet, och sedan blivit regnade ute. Strategisk planering är, oavsett hur du "klä upp", en gissningslek. Genom att vara mycket noggrann i din planering kan du stapla oddsen att dina gissningar kommer att vara rätt, eller åtminstone rätt nog. Och, ännu mer kritiskt, kommer processen att du går igenom för att skapa dina planer ger enorma information och insikter i era marknader, dina konkurrenter och ditt eget företag.
Dessa insikter är kanske den bästa anledningen att gå igenom processen för skapa en strategisk plan är väl värt ansträngningen. Som ett exempel, anta att du skulle få i ett linjelopp med din granne. Loppet kommer att ta dig från San Diego, Kalifornien till San Francisco, Kalifornien, en sträcka på ca 500 miles. Antag vidare att det finns en $ 1,000,000.00 pris för den som får det first.Race dagen kommer och din granne är avstängd och igång. Han är borta från platsen innan du har gått en mil. Åh, förresten, jag glömde att nämna att han kör en Porsche, och du kör en minivan. Saker ser inte alltför bra va? Tja, 500 miles senare, sitter du där, med middag på Fishermans Wharf i San Francisco när han kommer flygande på vägen, bara att komma in i staden. Det skulle förmodligen vara trevligt om du köpte honom ett fint glas vin med din miljoner dollar prize.How i världen, är det du säger, jag slog Porsche? Svaret är egentligen ganska enkelt, planerade du din resa. Du tog dig tid att gå till AAA eller Google Vägbeskrivning för att kartlägga din rutt. Du fick reda på i förväg där omvägar där, och där trafiken var förmodligen att backas upp (om du har kört någonstans i Kalifornien, det finns gott om dessa fläckar!). Vet du vad du gjorde, hade du en av dem finare Ny Global Positioning Satellite enheter i bilen så att det var nästan omöjligt att gå vilse. Åh, förresten, var din GPS det riktigt snyggt slag som gav dig uppdateringar i realtid om trafikförhållanden och förseningar konstruktion - med andra ord, du hade en bra strategi och intelligenta flexibility.As jag nämnde tidigare, en av de största fördelarna att göra strategiska planeringen är den otroliga mängden information som du samlar i processen. Denna information gör att du kan vara mycket känsliga för förändringar i din marknad, och att reagera på dem på ett sätt som garanterar att din fortsatta lönsamhet. Denna information gör det möjligt för dig att klara av de ombytliga kundernas krav och de frigående attacker av competition.Prepare att dra fördel av en värld sammankopplade på ett sätt som ännu inte förstått, av enorma mängder pengar söker efter lönsamma idéer, av en värld där människor är mer beredda att betala för att spara tid, och en värld där förändring sker med fantastisk regelbundenhet. Förbered med stora planer, och större kunskaper.
.from:https://www.motorfordon.com/bil/boats/49014.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.