Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man flyttar en husbåt Thruster

Husbåtar intervall variera allt från 18 till 50 meter i längd och väger flera ton. På grund av deras unika, något boxy konstruktion, de är också svårt att manövrera även i de mest lugna förhållanden. Till skillnad från båtar, är deras roder respons ofta långsam och besvärlig, och de sällan uppnå hastigheter som överstiger 20 miles per timme. Det är av denna anledning som många husbåtar kräver stränga eller bogpropellrar för att hjälpa dem att manövrera i sidovindar och snabba strömmar. Thrusters komma till hands för lansering, dockning och strandning, vilket gör processen säkrare och mer tillförlitlig. Husbåt ägare bör bekanta sig med bogpropeller kontroller. Saker du behöver
Husbåt bruksanvisning
assistent
Visa fler instruktioner
1

Slå på motorrumsfläkten motor medan du fortfarande bundna till dockan, och Låt fläkten gå i flera minuter. Detta rensar all gas ångor från motorrummet, om utrustad med inombordare eller inombordare motor. Stäng av motorn och låt den når normal arbetstemperatur. Anteckna om du har en vatten ström eller markvind skjuta dig i dockan. Anteckna också om huruvida din båge står inför mark eller mot öppet vatten.
2

Slå på tillgänglig Generator, om din husbåt är utrustad med hydrauliska bogpropellrar, och låt den bli varm. Om munstyckena är elektroniskt styrda, slå på strömkällan. Om båten står inför öppet vatten från bryggan ställning, och om du har en crosscurrent eller bris håller dig mot bryggan, aktivera porten bogpropeller att dra styrbordssidan av fören från kajen. Bogpropeller styrspaken kan vara en vippströmbrytare, som du kan hålla till höger, eller det kan vara en turn-ratt, som du kan vända dig till höger. Konsultera din instruktionsbok för specifika detaljer.
3

Har en assistent avm linjerna. Låt bågen swing åt styrbord, 5 och 10 meter från kajen, sedan aktivera gasreglaget till motorn ut i kanalen eller öppet vatten. Om du har en akterpropeller endast, med fören vänd inåt landet, aktivera styrbords Häckpropeller och låt aktern drar iväg ett säkert avstånd från bryggan, sedan strypa husbåt motorn baklänges. Detta kommer att få dig tillräckligt med spelrum för att göra en 180-graders sväng i öppet vatten.
4

Aktivera aktern och bogpropeller samtidigt vid lanseringen, om de är utrustade med dubbla propellrar. Låt husbåt "krabba" i sidled och utåt från båda ändarna av dockan, och sedan strypa motorn framåt eller bakåt, beroende på ditt hantverk riktning i förhållande till bryggan. Detta kommer att arbeta i en crosscurrent vind tillstånd eller i lugnt vatten.
5

Approach dockan slowlyh, med bara tillräckligt roder kontroll och snabbhet för att övervinna en crosscurrent eller vindförhållanden. Vinkla båge in i dockan, och har en assistent slips utanför pålstek på en docka cleat, medan du aktivt hamnen Häckpropeller att ligga an mot aktern till dockan. Knyt upp aktern linjen. Aktivera styrbords Häckpropeller om du närmar dig den andra sidan av bryggan.
6

Aktivera aktern och bogpropellrar samtidigt när man närmar sig bryggan mot en crosscurrent eller sidvind. Gör din inställning rakt in, parallellt med kajen, sedan sätta motorn på tomgång och sedan aktivt de båda raketmotorer. Kom ihåg att när du står dockan, kommer du aktiverar aktern och bogpropellrar längst bort från bryggan, med samma hastighet på båda, eller minska hastigheten till en bogpropeller om eller akterut börjar glida utåt. Denna manöver kallas "walking" i dockan. Om du tänker stranden och förankra din husbåt
7

Kör rakt mot land. Beroende på riktningen av strömmen och vind, använd akterpropeller att hålla din båt vinkelrätt mot stranden när du närmar dig. Om din aktern börjar att svänga höger, aktivera höger, eller styrbords propeller, för att räta ut det. När du stranden och stänga din motor av, hålla en akterpropeller aktiveras för att upprätthålla en vinkelrät profil tills du satsat och förankras till strandlinjen.
8

Approach nära kanten och aktern först till bryggan i omvänd till ett underlag i manövern. Kontrollera att du har den husbåt parallellt med låset. Vrid rodret åt vänster för att svänga aktern till kajen, medan aktivering av styrbords bogpropeller. Detta förfarande liknar en parallell park manöver. Omvänd rodret riktning och aktivera bogpropeller babord för att nå andra sidan av bryggan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147656.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.