Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man överför från en rullstol till en bil

Överföra från en rullstol till en bil är lättast om bilen och stolen är på plan mark. Rullstolen bör placeras vid sidan av bilbarnstol, och också måste vara säker och stabil. Medan parkering curbside är mer bekvämt för att få rullstolen in i och ut ur bilen, det höjer nivån av rullstolen. Vissa funktionshindrade förare föredrar att gå in i bilen från passagerarsidan, skjut från passagerarsätet till förarsätet. Dock kan denna manöver vara komplicerat om bilen har en växelspaken mellan sätena. Saker du behöver
Transfer board
Clip-on handtag
Swivel kudde
Leg lifter
Visa fler instruktioner
1

Lyft dig själv i rullstol efter ingrepp med bromsarna och flytta rullstolen armstöd närmast sätet ur vägen, om det behövs. Om du behöver extra hävstång, det finns enheter som kan hjälpa. Till exempel, en clip-on handtag som fäster till dörren spärren kan ge dig något att hålla fast och luta sig mot när du kommer in och ut ur bilen. Flytta din kropp i sidled och glider i sidled in i bilsätet.
2

Rita benen i foten bra, vrid kroppen runt i sätet.
3 < p> Använd en överföring styrelsen om du inte har styrkan att hantera en stående överföring. Dessa styrelser kan vara vinklad, krökt eller rak. De är oftast lackerade eller poleras för att ge en slät yta. Styrelsen kommer att fylla gapet mellan rullstolen och bilen.
4

Använd en överföring styrelse genom att placera rullstolen tillsammans med bilbarnstol. Luta sig över något, så att en styrelse kan placeras under dig. Ändarna av styrelsen bör vila på sätena i rullstolen och bilen som en planka mellan två båtar.
5

glida över överföringen styrelsen och in i bilsätet. Luta dig framåt igen så att du kan glida styrelsen ut från under dig eller det kan tas bort av den som bryr sig om dig.
6

Installera en vridbar kudde om du har problem med att skjuta in stolen och flytta din kropp in i förarens position. En vridbar stol kan rotera 90 till 180 grader, vilket gör att kroppen att vända lätt. Vissa svängbara säten glida även ut ur fordonet. Även dessa dubbelskiktade kuddar har typiskt ett halkfritt botten, bör de fästas ordentligt i bilstolen.
7

Använd ett ben lyft om du har svårt att lyfta benen när du sitter i bilen . Ett ben Lyften har en ögla för handen i ena änden och en annan slinga för foten på den andra änden. Eftersom det är stel, kan du använda lyften för att koppla din fot så att den vilar i slingan, som om det var en stigbygel. Lyft ena benet in i bilen vid en tidpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147335.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.