Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad är syftet med Shift Lock Key på växelspaken?

Bilar med automatisk växellåda med anor från mitten av 1990-talet eller senare har i allmänhet skift lås, kallas ibland omställningsförregling system --- säkerhetsdetaljer som syftar till att förhindra oavsiktlig fordonsacceleration . Både automatiska och manuella växellådor med en golvmonterad växelspak kan också använda enheter stöldskydd ibland kallas skift lås. Ursprung

Audi utformade och installerade den första låsskifte efter en undersökning av National Highway Traffic Safety Administration itu rapporter om oavsiktlig acceleration från Audi 5000. Ursprungligen tänkt att ha härrörde från ett fordon defekt, var dessa incidenter allt konstaterades ha resulterat från operatörens fel. Drivrutiner börjar deras bilar skulle oavsiktligt råkat trycka gaspedalen istället för bromspedalen. Audi gav biltillverkare runt om i världen rättigheterna till sitt skift lås patent, och låsskifte blev standard på automatiska bilar.
Accidental Acceleration

Eftersom många fall av oavsiktlig acceleration uppstår när ett fordon först börjar, förhindrar förskjutning låssystem denna fråga genom att kräva förare att trampa på bromspedalen för att flytta växelspaken från parken till ett annat läge. Växelspaken förblir orörlig tills foten trycker ner bromsen. En bil med en manuell växellåda kräver inte en låsskifte eftersom även om en förare oavsiktligt kliver på gasen istället för bromsen, kommer bilen inte gå förrän föraren också låter upp kopplingen.


oavsiktlig borttagning av nycklar
Shift

låssystem förhindrar även förare från att stänga av bilen och ta ur nyckeln ur tändningen tills växelspaken är i parkeringsläge. Detta skydd hindrar föraren från att stänga av en bil av misstag innan du sätter den säkert i parken för att hindra den från att oavsiktligt rulla. I de flesta bilar med en förskjutning låssystem, utgör nyckeln kan tas bort en process i två delar. Föraren måste först vrida nyckeln till låst läge, vilket endast kan ske när transmissionen är i parken. Först när nyckeln är i låst läge kan föraren ta bort den från tändningen.
Ändringar

Några eftermarknaden modifieringar har eliminerat omställningsförreglingen systemet. National Highway Traffic Safety Administration fann att många Ford fordon som används av brottsbekämpande organ som tidigare modifierats för att ha bromsljusen blinkar när blåljusen var i bruk längre hade aktiva system låsskifte när lamporna var i bruk. Förare kan testa systemet låsskifte genom att försöka flytta ut ur parken utan att trycka på bromspedalen. Om fordonet flyttas, är övergången låssystem fungerar inte. I bilar med polisen lampor, ska förarna utföra detta test både med och utan belysning i drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147630.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.