Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Avancerade Defensiv körning Tips

Defensiv körning innebär att du inte blir distraherad eller ouppmärksam, du är fokuserad på körningen och förutse andra förarnas reaktioner på vägen hela tiden. Körning är defensivt en värdefull tillgång för dig och andra förare eftersom när andra inte är medvetna om sin omgivning, kan din beredskap och förväntan bevara ditt liv. Blindspots

Var medveten om förarnas blinda fläckar, särskilt i tung trafik på expresstjänster sätt. Innan personer byter körfält, kan de inte kontrollera sina blinda fläckar, som oftast i den bakre och åt sidan. För att undvika kollisioner, hålla ett säkert avstånd mellan dig och nästa bil.
Slamming Bromsar
plötslig inbromsning orsakar många trafikolyckor.

slam aldrig bromsarna antingen i trafiken eller närmar sig en stoppskylt. Om du är en defensiv förare, racketen dina bromsar är alltid onödigt. För att förhindra plötslig inbromsning, återstår två billängder bakom föraren framför dig. Om någon följer för nära bakom bilen, lätt men upprepade gånger trampa på dina bromsar, varnar den andra föraren. Detta bör fånga hennes uppmärksamhet och ge henne tid att flytta tillbaka.
Stop Lights

När det blir grönt, många förare snabba farligt framåt omedelbart, tänkande grönt betyder alltid gå. Som en defensiv förare, vänta två eller tre sekunder innan du fortsätter. En annan förare kan besluta att köra hans röda ljus och orsaka en kollision. Eller så kan du slå ett övergångsställe på promenad. När bakom en annan förare vid ett stoppljus, se till att du kan se hans däck. Om du kan inte, begränsar du reaktionstiden för dig själv och den andra föraren.
Blinkers

Många förare gör misstaget att slå på sina skygglappar i sista minuten. De tror också att använda skygglappar är en artighet snarare än en nödvändighet. Alltid låta andra förare vet var du vänder i förväg. Kom ihåg att blinkers väcka uppmärksamhet, och du behöver för att locka positiv uppmärksamhet från andra förare när du byter körfält eller stänga av vägen. Obeslutsamhet att använda blinkers resulterar i trafikolyckor, förvirring och road rage.
Väglag

Medvetenhet om väglaget är nyckeln i defensiv körning. Förutse plötsliga regn eller förändring av vägytor, såsom olja eller löst grus. Ständigt läser vägmärken förebygger olyckor. Men många förare inte agerar korrekt i plötsliga regn, särskilt i lätt regn. Sakta farten dramatiskt och hålla sig informerade om förare som inte har minskad hastighet. Torra vägar blir slick i regn, och dina bromsar tar längre tid att arbeta i vått väglag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147586.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.