Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad händer med övergivna bilar?

Bilar ibland överges på sidorna av stora motorvägar och vägar, samt på parkeringsplatser. Skälen Ägarna gå ifrån sina fordon varierar, men oförmågan att ge bogsera tjänsten kan vara en primär orsak. Många stater har rutiner för att hjälpa till att befria sina vägar av övergivna bilar och hitta ägarna. När en bil redovisas som överges, lokala och statliga brottsbekämpande myndigheterna brukar ta flera åtgärder för att få bort det. Övergiven-Vehicle Klagomål

De lokala polisen och statliga myndigheter patrull lära av övergivna fordon genom klagomål. Medborgarna kanske märker att en obekant bilen lämnats på deras gata under en längre tidsperiod. De kanske märker bilar övergivna längs sidorna av stora motorvägar och vägar stat, även polis och statliga patrull officerare ofta märker och utreda dessa ärenden på egen hand. När ett övergivet fordon klagomål tas emot, samlas information in om sitt märke, modell, registreringsskylt och plats.
Utredning och taggning

Efter ett klagomål tas emot, en polis eller volontär går till platsen rapporterade för nedläggning. Om en bil som matchar beskrivningen hittas, är det oftast märkta med någon form av etikett att officiellt meddela fordonets ägare att han måste flytta bilen inom en viss tidsram. Vissa stater tillåter bara 24 timmar, och andra tillåter upp till 72 timmar.
Borttagning och bogsering

poliser och volontärer brukar gå tillbaka för att kontrollera området där det övergivna fordonet var taggade. Om fordonet inte har flyttats, ringer polisen en auktoriserad bogsering tjänsten att ta bort och beslagta den. Fordon som inte har aktuell information om registrering ska anses tillhöra den sista registrerade ägaren. Registrerade ägare är oftast meddelas via e-post om att deras bilar har beslagtagit.
Vehicle Retrieval

ägare som vill hämta sina fordon oftast måste kontakta bogsering bolag noterat på den beslagta meddelandet. De kan bli skyldig att betala bogsering avgifter, straff och beslagta frisättning avgifter. Vissa stater har tidsbegränsningar för att hävda en övergiven bil från bogsering företaget. Om övergivna bilar som har beslagtagits inte begärs inom den perioden, kan bilen säljas på offentlig auktion. När fordonet säljs på auktion, är titeln överförs till den nya ägaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147563.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.