Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Är olyckor orsakade av Mobiltelefoner?

Mobiltelefoner, tillsammans med en rad andra tekniska apparater, har skulden för fler incidenter av distraherad körning. Lagar har antagits över hela USA och andra länder för att begränsa förarnas användning av mobiltelefoner medan bakom ratten i en bil. Distraherad körning olyckor inte bara påverkar den person som använder mobiltelefon. De är också en fara för passagerare i fordonet, samt andra fordon och fotgängare. Gör Olyckor Cellphones Orsak?

Gör mobiltelefoner orsakar olyckor? I bokstavlig mening, nej. En cellulär telefon, i sig, är inte i stånd att orsaka en bilolycka. En mobiltelefon är en elektronisk apparat, som, på egen hand är helt oförmögen att göra något annat än sitta där dess ägare uttrycker det. Mobiltelefoner inte köra bil, vilket gör det praktiskt taget omöjligt för själva telefonen att orsaka en olycka.
Distraherade förare och mobiltelefoner

distraherade förare orsakar olyckor. Bilkörning uppmärksamma något annat än vägen kraftigt ökar sannolikheten för att vara inblandad i en olycka. Mobiltelefoner erbjuder goda möjligheter till distraktion, särskilt eftersom de flesta modeller som används idag har förmågan att spela musik, surfa på Internet, ringa telefonsamtal, SMS, snabbmeddelanden, videor spela och e-post. Om föraren av ett fordon att titta på senaste YouTube-video, är chansen att de inte betalar mycket uppmärksamhet till vägen när de gör det, skapar en farlig distraktion. National Highway Traffic Safety Administration fann att 20 procent av bil kraschar med skador under 2009 orsakades av distraherad körning. Addera ditt distraherad körning och Cellphone statistik

Mobil användning under körning har blivit en fråga för lagstiftare på grund av flera faktorer. Den första är helt enkelt att mobiltelefoner är störande. Det andra är att det finns miljontals mobiltelefoner på vägarna varje dag över hela nationen. Enligt distraktion, var den amerikanska regeringens officiella hemsida om distraherad körning, 18 procent av förarna inblandade i distraherade-driving dödsolyckor med hjälp av en mobiltelefon i någon kapacitet vid tidpunkten för olyckan.
Cellphone Lagar

Flera stater har infört lagar som kräver att förarna använder handsfree-enheter såsom Bluetooth om de kommer att använda sina mobiltelefoner under körning. Trettio länder har lagar som förbjuder textmeddelanden under körning, enligt distraktion. Vissa stater har lagar som förbjuder all mobil användning inom vissa områden eller för personer i vissa yrken, såsom skolskjutschaufförer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147500.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.