Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur kontrollera justeringen av en Tandem Trailer

Om din tandem trailer drar åt ena sidan, måste du kontrollera axelns uppriktning för att släpet är säkert att dra laster. Trailer anpassningen kräver precision mätning för att fastställa korrekt kalibrering av de högra och vänstra uppsättningar av hjul. Trailer anpassning rekommendationerna tillåter lite utrymme för misstag, felaktig kalibrering kan öka risken för olyckor. Felaktig justering kan också resultera i axeln skador medan dragande tunga laster. Kontrollera din tandem trailer för korrekt axelmätning att minska olycksrisken, och skydda mot lastskador. Saker du behöver
4 axel förlängning rör
Twine
Fiske sänke
Måttband
Trailer bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Park på en plan yta. Anslut släpvagn tungan till bilens dragkrok. Sänk ner vagnen tungan pallbock plana släpet, om det behövs.
2

Knyt fiske sänke till slutet av garn. Knyt garnet till botten trådar av bilens dragkrok boll, låta fiske sänke hänga ner. Garnet bör skjutas direkt under centrum av släpvagnens tungans hitch ball kopplare. Detta lod är trailern tungan referenspunkt.
3

Ta släpets framaxel navkapslar, om det behövs, och anslut axliga förlängningsrör till spindlarna i mitten av höger och vänster framhjul.
4

Mät och notera avståndet mellan den lodräta linjen och varje axel förlängningsrör. Mät till spetsen av varje rör.
5

Fäst axle förlängningsrör till spindlarna i centrum för bakhjulen. Mät och notera avståndet mellan de främre och bakre axlar på vardera sidan av släpvagnen. Mät från mitten av förlängningarna rören.
6

Jämför mätningarna från lod till höger och vänster sida av framaxeln. Om avstånden avviker från varandra med mer än tillverkarens specifikationer, kan framaxeln behöva justeras. Om du inte har en instruktionsbok, se till att avvikelsen mellan den högra och vänstra sidan av framaxeln är mindre än 1/8 tum.
7

Jämför mätningarna mellan fram-och bakaxel av den högra sidan mot vänster sida. Om avstånden avviker från var och en med mer än tillverkarens specifikationer, kan bakaxeln behöva justeras i förhållande till framaxeln. Om du inte har en manual, se till att avvikelsen är mindre än 1/8 tum.
8

Upprepa proceduren anpassningen check när du eller en mekaniker har utfört nödvändiga justeringar.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147469.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.