Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Historia av motorcykelhjälmar

kalott, sladda lock, hjärna skopa - dessa termer är alla används för att beskriva hjälmen. Men vart tog hjälmen ifrån? Vilka material har använts och vilka lagar som gäller för motorcykel hjälm? Även hjälmen började helt enkelt, har det gått snabbt när det gäller material som används. Dessutom har nya lagar antagits genom åren när det gäller användning av motorcykelhjälmar. Tidig historia

Medan den första motorcykeln infördes 1885, släpade utvecklingen av hjälmen i sig något bakom. Den hjälm började verkligen ut som den typ av hjälm som flygplan piloter bar - en enkel lädermössa med en päls foder. Men som motorcyklar blev snabbare och mer kraftfull, ökade dödsfallen från kraschar också. Det var då nödvändigt att leta efter sätt att skydda föraren och skära ned på antalet omkomna. University of Southern California (USC) Professor CF "Röd" Lombard gjorde det till sin uppgift att utveckla en hjälm för att absorbera stötar av en effekt.
Tidiga Materials

Tidiga hjälmar gjordes från olika material såsom som läder eller märg, vilket är en svampliknande material som härrör från växter. Dessa material var inte mycket effektiva för att skydda huvudet, men hjälpte inte skyddar från skräp eller "Road Rash," som liknar en allvarlig skrapa som händer när åkgräsklipparen kraschar och medar på vägen. Professor Lombard förbättrade hjälm bestod ursprungligen av ett inre skikt av skönt material under ett yttre skikt av material som absorberas och sprids ut den energi som produceras vid en krock.
Förskott

Tidiga hjälmar var i stort sett ineffektiva, men förbättringar av konstruktionen gjordes under de följande decennierna. Några av de framsteg inom hjälmteknologi började med formen på hjälmen och att säkra hjälmen på huvudet. Nyare, lättviktsmaterial används ingår plast och mer skiktning inuti hjälmen. Datorer och krocktester har också genomförts för att kontrollera en hjälm säkerhet effektivitet.
Moderna typer

Idag finns fem grundläggande typer av hjälmar, alla med olika skyddsnivåer . Alla hjälmar är säkrade med en hakrem, som är effektiva i att hålla hjälmen på plats medan ridning och i händelse av en krasch. Den första modellen är full-face hjälm, vilket är det mest lämpliga för iPhonen

skyddar ryttaren. Det erbjuder en beskyddare visir haka som täcker hela huvudet.

Off-road hjälmar är mycket lik den helansiktshjälmen, som täcker hela huvudet och hakan, men de har inte ett visir.

"flip-up" eller modulära hjälm står näst i tur i form av skydd. Den hakan beskyddare delen av hjälmen kan vända upp och exponera en god del av ansiktet. Vissa individer föredrar denna hjälmen eftersom den tillåter åkaren att samtala, äta eller dricka utan att ta bort hela hjälmen. Hakan Baren är avsedd att förbli på plats medan ridning.

Trekvarts hjälm ger betydligt mindre skydd som de ovannämnda stilar. Denna hjälm skyddar baksidan av huvudet, men är öppen inför, vilket saknar skydd för hakan och framsidan av huvudet och ansiktet.

Halv-hjälm, eller partiell täckning hjälm, erbjuder det minsta skydd och bara täcker hjässan.

Eftersom ansiktet är så utsatt med både trekvarts och halv-hjälm, chanserna för ett ansikte och /eller hjärnskada ökar dramatiskt. Det är viktigt att överväga vilken skyddsnivå du letar efter när man köper en hjälm.
Lagar

Ursprungligen instiftade California Highway Patrol regler som motorcykel officerare måste bära en hjälm. År 1966, till Highway Safety Act erfordras stater har obligatoriska hjälmlagar om de ville ta emot federala medel för vägunderhåll. Under samma år var den amerikanska National Safety Standard för motorcykelhjälmar infördes, vilket syftade till att standardisera hjälmar under produktion. Idag, vissa stater har inga lagar om hjälmar medan andra stater kräver en hjälm vid alla tidpunkter. För fullständig information om varje stats lagar, se Resurser nedan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146174.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.