Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur att bogsera en Bent Fifth Wheel

En vändskiva stil trailer är en lång och tung husbil som bogseras via en specialiserad skumt i en pickup säng. Bogsering dessa tunga riggar kräver uppmärksamhet och försiktighet. Om du har en böjd vändskiva, vanligast på axlarna, fortsätt med försiktighet när du bogserar riggen. Saker du behöver sälja Chase fordon
Röda flaggor
Visa fler instruktioner
1

Planera din rutt. Kör på landsbygden vägar eller mindre vägar. Många motorvägar tillåter inte långsamtgående fordon. Om du är osäker på din valda rutten och lagarna hastighet, kontakta en officer brottsbekämpande att kontrollera innan du påbörjar resan.
2

Fäst femte skumt hjulet bollen till mottagaren skumt i ryggen av pickup. Anslut ljuset anslutning kontakten till släpvagnens från lastbilen. Tilldela en assistent att stå bakom det femte hjulet som du testa bromsar, signal-och varningsljus. Se till varningsblinkersen arbetar med bogsering lastbilen och det femte hjulet trailern.
3

Häng en röd flagga på den bakre änden av det femte hjulet. Placera en på varje sida av den bakre delen av riggen.
4

Slå på varningsblinkersen för bil och släp. Har assistenten kör en chase fordonet bakom den böjda femte hjulet när du startar din bogsering. Överskrid inte en hastighet av 30 miles per timme och berätta jakten fordonet att köra 300 meter bakom dig. Den böjda femte hjulet trailern kommer sannolikt drift i en eller annan riktning, så justerar din styrningen ofta och hålla hastigheten på 30 miles per timme eller lägre.
5

Checka in backspeglarna ofta för svajar eller glida på trailern. Om det finns, minska hastigheten och korrigera styrningen på lastbilen.
6

Börja gå in i en sväng genom att minska hastigheten och förutse böjen i axeln till svängen. Till exempel, om släpvagnen är notering till vänster och du anger en vänstersväng, får släpet tenderar att vända ytterligare i sin tur än du önskar. Gå in på turn med den böjda sidan av släpvagnen långsamt och med en mindre vinkel än normalt. Feather bromsarna om släpet börjar gå för långt åt sidan av svängen, vrid ratten i lastbilen aning i motsatt riktning och ta vagnen tillbaka till början positionen.
7

Enter in i en sväng bort från noteringen sidan av släpvagnen genom att minska hastigheten. Trailern kan kännas trögt eller liknande den kämpar på turn. Applicera ett jämnt och långsamt och ta släpet genom svängen.
8

Tillbaka trailern långsammare än normalt. Har kompis kör jakten parkeringen och komma ut. Placera vän där du kan se honom från sidan spegeln på förarsidan av lastbilen. Har vännen se trailern och hänvisa dig när du riktar riggen till parkeringen. Har vännen titta axeln och släpets benägenhet att bekämpa svängar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147442.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.