Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fakta om skolbussar

skolbussar och skola bussförare ett viktigt led i att transportera barnen till och från skolan varje dag. Men med de viktiga skyldigheter att transportera barn kommer ansvaret att också bygga bussar som är säkra och tillförlitliga, medan endast anställa bussförare som är högt kvalificerade att kompetent driva dem. Skolbussen information clearingorganisationer (SBIC) samlar in och ger informativa fakta som rör USA skolbussen transportsystem. Mängd Barn
bussar

Skola kör barnen till och från skolan nästan varje dag och i nästan varje samhälle. Enligt SBIC, varje skoldag, ca 450.000 skolbussar transporterar över 24 miljoner barn till och från skolor och andra skolrelaterade aktiviteter. Dessutom, "till-och-från-skolan" varje år 8,8 miljarder elev resor görs med bussar i USA, med ytterligare 1,2 miljarder resor görs för skolutflykter. Addera Safety

Trots det stora antalet barn som pendlar i skolbussar och påfallande många resor de skolbussar gör varje dag, skolbussar är den säkraste metoden för resor för barn som går till och från skolan. Dödsolyckorna involverar passagerare skolbuss är mycket sällsynta, år 2010, var endast fem barn dödats som passagerare på skolbussar, och eftersom varje dödsolycka inträffade i en separat stat, hade 45 stater inga dödsolyckor med passagerare skolbuss. Också, mellan 1990 och 2000, dog i genomsnitt bara sex barn varje år medan ridning skolbussar. En studie utförd av Transportation Research Board i National Academy of Sciences funnit att varje år mer än 800 skolbarn dödas under ordinarie öppettider skolskjutsar som passagerare i andra typer av fordon, som fotgängare eller cyklister.

utrustning

En av anledningarna skolbussar är en så säker form av transport är att skolbussar är skyldiga att rätta till högre byggnormer och måste ha en högre kvalitet på utrustning än de flesta andra fordon på vägen. För att garantera säkerheten, är varje skolbuss utrustad med väl vadderade, hög baksätet, överlägsna bromssystem som tillåter bussar att stanna inom kortare avstånd än andra stora fordon, och rollover-skyddsanordningar som minskar chanserna för ett tak kollapsar. Andra kompletterande delar som ökar säkerheten för skolbussar är varningssignaler som indikerar när passagerare lastning eller lossning, swing-out stop vapen, extra speglar, bränsle beskyddare systemet och nödutgångar.
Krav Driver

Skola bussförare måste uppfylla högre kvalifikationer och standarder provning än andra förare, och därmed den kompetenta och skickliga körning av högt utbildade bussförare är en annan orsak till den låga krasch kurs och framgångsrika skivor säkerhet i skolan bussar. Alla förare måste få en kommersiell körkort (CDL), måste ta och passera omfattande program statliga utbildningsprogram om skolbussar, och måste också passera droger och alkohol filmvisningar och kontroller bakgrund.
Miljö

grund av de upptäckter som rör miljöfarlighet och tekniska framsteg som bidrar till att förebygga sådana risker, som många skolbussar gjort idag är konstruerade och används för att inte förorena miljön. För att skydda barnen och miljön från föroreningar, är de flesta skolbussar närvarande byggs (från 2011) med miljömässigt avancerade "gröna" dieselmotorer eller naturliga gasmotorer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147391.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.