Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man dra en släpvagn med en Toyota Corolla

Toyota först producerade Corolla 1966. Det var inte introducerades till den amerikanska marknaden till 1968 för ett listpris på $ 1.800. Dess subcompact designen var effektiva och mycket populära bland konsumenterna. Medan Corolla är inte ett stort fordon, är det kan bogsera en liten släpvagn. Eftersom produktionsmodeller inte är utrustade med dragkrok, måste du gå till eftermarknaden för detta tillbehör. Saker du behöver
Dragkrok
släpvagnskablage
Visa fler instruktioner
1

Bestäm bogsering kapacitet din Toyota Corolla. Denna information ska anges i bruksanvisningen under avsnittet "Dragkapacitet." 2011 års modell har fått betyget för 1500 pund.
2

Installera en dragkrok och släpvagn ledningar till den bakre delen av fordonet. Det är bäst att ha en professionell garage installera dessa objekt som en korrekt installation kommer att försäkra säkerheten. Du behöver bara en klass I (upp till 2.000 pund) för Corolla.
3

Bestäm vikten på släpvagnen. Denna information kan vara placerad på vagnens typskylten under "GTW" (brutto släpvagnsvikt). Om det inte finns någon dataskylten, ta vagnen till ett offentligt väga skala för att få denna information. Om vagnen kommer att bära en stor mängd gods, lägg vikten på lasten till GTW. För säker bogsering måste släpvagnen plus last väga mindre än bogsering kapacitet din Corolla.
4

tillbaka bilen upp till släpvagnen tungan med hjälp av en annan person för att guida dig. Sänk ner vagnen tungan på bilens dragkrok och lås den på plats med spärren. Sätt ett skumt stift i låset för att säkra den.
5

Anslut släpets kablar till fordonets släp plugg. Anslut släpets kedjorna till hitch s kedja anslutningar. Kedjorna måste passera under tungan.
6

Gå runt bilen och släpet, dubbelkontroll anslutningarna och villkoret för släpvagnen och dragfordonet. Kontrollera att släpets lampor är fullt funktionella före varje resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147387.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.