Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Dra en hästtransport

dra en hästtransport kräver både ökad koncentration, och en fast kunskap om skillnaderna mellan att köra både med och utan släp. Att vara medveten om dessa skillnader kan göra skillnaden mellan en säker, bekväm resa, och en som kan leda till skada för dig eller din häst. Iakttag försiktighet och omsorg vid alla tillfällen för att komma fram säkert till din destination. Instruktioner
1

Välj en bil eller lastbil av lämplig vikt för att dra hästtransport. Generellt skall vikten av din släpvagn med full last inte överstiga 85% av vikten av dragfordonet. Detta kan dock variera beroende på tillverkaren av din bil och släp så det är viktigt att kontrollera all dokumentation för detaljer. Dessutom se till att alla lampor på din dragfordonet och på släpet fungerar korrekt. Alla däck ska vara ordentligt uppblåst, och i utmärkt skick. Den godtagbara minsta mönsterdjup är 1/16 tum, men det är tillrådligt att byta däcken när de når 1/16 tum mönsterdjup.
2

Omvänd din dragfordonet mot släpvagnen så att bollen hitch på fordonets bakre del är direkt under vagnens kopplaren. Släpp kopplingen på dragkrok och säkra den enligt tillverkarens anvisningar. Dessutom följa tillverkarens anvisningar för anslutning av släpets lampor kabel samt eventuella kedjor säkerhet, till den bakre delen av dragfordonet. Addera 3

Starta din bil eller lastbil som vanligt och dra bort så smidigt som möjligt. Du kan behöva lite mer tryck på gaspedalen än du skulle vid körning utan släpvagn. Generellt smidigare du kör, desto lättare blir det att behålla kontrollen, och mindre stressade din häst kommer att bli.
4

Drive långsammare än du skulle vid körning utan släpvagn och vara noga med att inte överskrida 60 mph när som helst även med perfekta vägförhållanden. Köra fortare än detta dramatiskt ökar chanserna för släpvagnens svajande vilket, i sin tur, kan lätt leda till att du förlorar kontrollen över bilen och släpet.
5

Lämna större avstånd mellan din bil och andra fordon än du skulle vid körning utan släpvagn som bromssträckor är betydligt större när man drar en släpvagn. Dessutom, eftersom acceleration med en hästtransport är mycket reducerad, kommer du behöver mer distans att köra om.
6

Sakta ner mycket mer än du skulle vid körning utan släpvagn när man svänger genom kurvor. Detta kommer att bidra till att förhindra tippning och även ge din häst en smidig, bekväm körning. Dessutom, för att undvika slående trottoarkanter, vara medveten om att du kommer att behöva mycket mer utrymme än du skulle vid körning utan släp.
7

Välj en lägre växel än vad du normalt skulle göra när på långa nedförsbackar. Ridning bromsarna kan få dem att överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147353.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.