Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur Retrofit Säkerhetsbälten

Inte alla bilar är utrustade med säkerhetsbälten. Om du samlar klassiska bilar, omforma gamla versioner, eller bygga din egen, måste du veta hur man ska bygga om säkerhetsbälten för att göra bilen säker och laglig att köra. Vissa bilar har endast höftbälten, men dessa är inte det säkraste alternativet, så du kanske överväga att ändra banden till axelbältena. Alla dessa processer involverar eftermontering, som, enkelt uttryckt, innebär att lägga anordningar eller utrustning som inte var tidigare där. Saker du behöver Billiga 3-punkts säkerhetsbälte
Drill
Marker
Fin gängad axel ankare monteringsplatta
Körnare
1/2 tums borr
1/8 tums borr
1-1/2 tum tråkiga borr
Rivet Tool Review 1/8 tum nitar med 3/8 tums nå
Anchor plug Grade 5 sexkantsbultar
Angle fästen
Wrench
Kort hink bilbälte
Visa fler instruktioner
1

bort paneler från dörren där du kommer att installera toppen av trepunkts bälte genom att följa bruksanvisningen i bilens ägare manual. Varje bil kommer att vara olika för att ta bort panel, men när rutan exponeras, håller monteringsplattan vertikalt på plats mellan noll och 8 inches ovanför och något bakom bakre ryggstödet.
2

Håll plattan på plats och markera hålen med en markör så att du har en borrning guide för att montera din tallrik med. Gör en markering längs den nedre kanten av plattan och sedan dra ett annat varumärke en tum under det.
3

Använd en körnare för att göra en buckla i mitten av varje av de markeringar, inklusive en en tum under plattan, för att fungera som styrningar under borrning. Använd en 1/2-tums borr för att borra hålet i mitten och en 1/8-tums borr för att borra de två hålen ovanför och nedanför mitten. Börjar i mitten av den lägsta hålet, använd en 1 1/2-tums tråkig borr för att skära ett hål stort nog för montageplåt att passera igenom.
4

Skjut monteringsplattan genom hål och upp i fordonets vägg, och se till att rada upp hålen i plattan med hålen du har borrat i metallen. Använd 1/8-tums nitar med en 3/8-tums räckvidd för att fästa plattan på ramen.
5

tillbaka dörrpanelen, borrning de nödvändiga hålen så att det finns öppningar i panelen som ställer upp med öppningarna i monteringsplattan. Anslut den tråkiga hålet med en plast eller metall ankare plugg, som kan hittas på de flesta järnaffärer.
6

Montera fästvinklar på golvet punkter av trepunkts säkerhetsbälte. Man bör monteras på golvet mellan mittkonsolen och sätet i bilen medan den andra ska monteras i golvet och yttersidan direkt under den monterade axeln ankaret. Använd grade-fem sexkantsbultar att säkra fästvinklar, se till att indragarens rutan är bultad till ovansidan av ankaret nedanför axeln punkten, medan soffsäte är bultad till fästet mellan stolen och konsolen.

7

Sätt axeln bulten genom axeln fönsterbågen ände och skruva fast den på monteringsplattan du installerade tidigare. Sedan trär en sexkantsbulten genom änden av bågen och genom indragarens änden och skruva in utombordaren genom vinkeljärnet. Kontrollera att alla skruvar är åtdragna.
8

Fäst hink säkerhetsbältet ändan genom vinkeljärnet till tillverkarens montering hål i golvet och tätt säker. Pop locket locket över toppen punkten på axeln fäste, och du ska kunna spänna upp dig från och med nu.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147290.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.