Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur fungerar en framhjulsdriven Utför i snö ?

Med det bästa av bilar , körning i snö eller isiga förhållanden kan vara farligt . Fordon med framhjulsdrift erbjuder överlägsen kontroll i snön för dem med bakhjulsdrift , men bara när de drivs på rätt sätt . Viktfördelning

Generellt - men särskilt i halt väglag - en bil är lättare att kontrollera när hjulen gör körningen har de flesta av bilens vikt på dem . Detta innebär att framhjulsdrivna bilar är bättre artister i snön eftersom motorn är på toppen av de styrda hjulen .
Styrteknik

När en framhjulsdriven kör fordonet börjar tappa greppet i en snödriva , kan det återfås igen genom att samtidigt styra , att variera motorns gaspådrag och bromsar . Detta håller den icke - styrbara bakre änden av fordonet i kontrollen samtidigt pekar den främre änden där du vill ha det . Varierande gasspjället kan du hitta den bästa hastigheten för att klättra ut ur drivan .
Handskas med medar

Hellre än att följa den konventionella bakhjulsdrift visdom uthyrning av gasen helt och styra in i sladd , bör föraren av en framhjulsdriven bil gäller både gas och broms , om han finner sig själv sladd på en isig väg . Styrning i sladd är fortfarande den bästa nästa steg .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147255.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.