Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur ett däck Hastighet kan påverka Hantering

På dina däck , hittar du en särskild markering förklara rating av dina däck . Dessa betyg har en invecklad relation med hanteringen av din bil och bestämma hastigheter vid vilka det är säkert för dig att resa . Identifiering

Däck hastigheter indikerar topphastighet vid vilken däcket kan utföra , så det finns en korrelation mellan hanteringen av bilen och den hastighet som ges som betyg . Betyg allt från vagnens M -Y . Om du har en M rated däck , bör din bil och däck kunna hantera väl i hastigheter upp till 81 mph . Y rating betecknar däck som kan prestera bra i hastigheter upp till 186 MPH . På grund av en sarkasm i rating systemet , är Z- rating ( 149 MPH ) faktiskt lägre än X och Y rating . Utbyter inte nuvarande däck för dem med lägre hastigheter på din bil . Både hantering och styrning kan äventyras .
Mixing betyg

ha olika klassade däck på samma fordon kan resultera i dålig hantering . En av anledningarna till detta är att däcken i slutändan kommer att ha på sig i olika takt. Ännu viktigare , kan du sluta med bara en del av dina däck verkligen är i stånd att hantera högre hastigheter .
Fun Fakta

Däck betyg härrör ursprungligen från höghastighetståg aktivitet på Tysklands Autobahn motorvägen . Istället för att publicera faktiska hastighetsgränser , några av de snabba banorna på Autobahn har "speed miniminivåer " där går för långsamt bryter mot lagen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147241.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.