Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man testar en motorcykel Horn

En motorcykel horn är en kritisk säkerhetsfunktion på din cykel, och du bör se till att det fungerar innan motorcykeln körs någonstans. Hornen används för att varna förare som du är på väg och att få någons uppmärksamhet i en nödsituation. Utföra ett test på din horn är snabbt och enkelt, du behöver bara en vän att hjälpa till. Genom att göra detta, kommer du att undvika att sätta dig själv och andra trafikanter för fara. Saker du behöver
vän att hjälpa
Visa fler instruktioner
1

Leta hornet på din motorcykel. Titta i området omedelbart runt det främre handtaget barer, eftersom en förare pressar den under körning med sin tumme. Det verkar oftast som en knapp med ett horn symbol på framsidan. Se motorcykeln handboken om du inte kan hitta den.
2

Sitt på cykeln. Det behöver inte vara påslagen för hornet att arbeta. Håll i handtaget, precis som om du körde längs vägen.
3

Tryck på tutan, och håll den intryckt i en sekund. Lyssna på ljudet. Om det fungerar korrekt, bör det göra en "tutande" ljud. Upprepa detta flera gånger så att du hör "pip" av horn.
4

Håll knappen intryckt i minst tio sekunder. Testa att ljudet är konstant och konsekvent högt.
5

Få en vän att hjälpa till genom att be dem att stå sex meter från cykeln, och att lyssna efter ljudet när du testar det. Upprepa steg 3 och 4. Medan testet utförs, fråga din hjälpare om de kan höra hornet från detta avstånd.
6

Be din hjälpare att trycka på hornet, medan du lyssnar på hornet från sex meter bort. Flytta runt cykeln för att kontrollera att den kan höras från dessa olika platser.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147185.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.