Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hemlagad Snökedjor

snökedjor, även känd som snökedjor, är placerade runt däcken på ett fordons drivhjul för att ge maximal dragkraft möjligt i de utmanande körförhållanden av snö och is. Kedjor säljs parvis och måste vara rätt storlek för storleken på däcken på ett fordon. De kan kosta allt från $ 30 till $ 100 per par för en bil, och betydligt mer för större fordon. Det är dock möjligt att göra egna snökedjor för en bråkdel av priset, med hjälp av några grundläggande verktyg och enkel matematik. Saker du behöver
3/8 tums kedja
fräsar Bolt sälja Grease penna
Tänger
bågsvetsare
Grinder
Visa fler instruktioner

1

Beräkna mängden kedjan du kommer att behöva göra ett par kedjor. Mät diametern på en av dina drivdäcken i inches. Multiplicera med 3,14 och dubbla den. Mät bredden på dina däck i inches och multiplicera med 8 och dubbla den. Lägg de två summorna tillsammans. Dividera detta antal med med 12 för att hitta antalet meter av kedjan du behöver för ett par snökedjor. Samla ihop alla återstående inches att lägga till en annan fot kedja till din totala. Lägg en annan fot kedja för bra åtgärd. Det är bättre att ha lite extra kedja än inte tillräckligt.
2

Ta en titt på bilder av snökedjor för att få en uppfattning om vad du behöver för att skapa.

3

Använd bultsax att klippa din längd 3/8 tums kedja i fyra kedjelängder. Du behöver två längder för vardera av de två däcken. Gör en snökedja i taget.
4

Lägg två bitar kedjelängd bredvid varandra på golvet. Använda mätningen däckets bredd, skär åtta sektioner kedjebredd från alla dina längder av kedjan.
5

Dela dina kvarvarande kedjelängder med 8 för att beräkna avståndet mellan bredd kedjorna. Markera kedjor med ett fett penna för att säkerställa att bredden kedjorna kommer att placeras jämnt utmed längden.
6

Flytta dina två kedjelängder så att de ligger isär av bredden av däcket. Lägg dina bredd bitar mellan de två längderna på de punkter där du markerat med fettet penna.
7

Gå bredder kedjan till längderna av kedjan genom att skära den sista kedjan slingan vid ändarna av varje bredd, nyfikna slingor öppna med tång och passera dem genom närmsta slinga av kedjan längd, stänga loopar och svetsa ihop.
8

Gå två kedjelängderna ihop genom att skära den sista kedjeslingan vid ena änden av varje längd, bända öglorna öppna med en tång och passerar dem genom öglan vid den andra änden av den av kedjelängden, stänga öglorna och svetsning tillbaka tillsammans. slipa eventuella ojämna kanter som har inträffat till följd av svetsning.

Din snökedjor är nu klar och du måste upprepa processen att göra en andra.

passar din snökedjor för att kontrollera för en bra passform.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147122.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.