Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad skulle orsaka Bromsar att låsa på en bil ?

När bilens bromsar låsa upp när du stoppar , skapar det en osäker situation . En bil med låsta upp bromsarna är instabil och svår att styra , inte låta en förare att undvika faror på vägen samtidigt stoppa snabbt . Plötsligt stopp

Däck kan låsa sig under inbromsning när en person försöker stoppa plötsligt på vått eller halt väglag eller smäller på bromsarna istället för att bromsa gradvis . Detta orsakar en oförmåga att styra eller stoppa så snabbt som möjligt , tillsammans med att bränna en platt plats på däcken från friktionen av en lapp av gummi slår vägen .
Överväganden

ett låsningsfritt bromssystem justerar trycket bromsvätska för att stoppa vissa däck från att låsa upp . I bilar utan ett låsningsfritt bromssystem , måste föraren pumpa gaspedalen manuellt för att förhindra att däcken låser sig .
Varning

Däck kan låsa sig under inbromsning även på bilar med låsningsfria bromssystem . Några tyngre fordon , såsom skåpbilar, pickuper och stadsjeepar har bara låsningsfria bromssystem i sina bakhjulen . Dessa system kommer att hjälpa bilarna att undvika spinning ut , men framhjulen kan fortfarande låsa upp och orsaka en förlust av styrning .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147038.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.