Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vilka bilar kan bogseras med fyra hjul på marken?

Bogsering av ett fordon när det har alla fyra hjulen på marken möjliggör optimal viktfördelning och därmed också jämnt fördelad slitage på delarna. Inte alla bilar kan bogseras med fyra hjul dock ner till och vara säker på att din bil kan du alltid konsultera instruktionsboken. Manuell växellåda Framhjulsdrift

När överföringen är placerat i neutralläge (alltså bilen är inte "i växeln"), kan majoriteten av manuellt växlade bilar med en framhjulsdriven systemet bogseras med alla fyra hjulen på marken. Montering av bilen med en dragkrok kan bilen vara ansluten till dragfordonet, då fordonet fungerar som en fyrhjulig vagn.
Automatic Transmission Framhjulsdrift

När ett glidmedel pumpen har anslutits, är det möjligt att bogsera majoriteten av främre fordon fyrhjulsdrift med alla fyra hjulen på marken. Som med en manuell växellåda fordon, bogsering automatiskt med fyra hjul ner kräver en dragstång monteras. För att vara säker på att din automatlåda bil kan bogseras detta sätt, kontakta din ägarnas handbok.
Manuell växellåda fyrhjulsdrift

fyrhjulsdrift fordon kräver användning av manuellt nödstopp nav och en manuell överföring fall för att kunna bogseras utan att skada fordonet. Om bilen inte har manuellt nödstopp nav och en manuell överföring fall är det möjligt att bogsera med hjälp av ett kopplingssystem på den bakre drivaxeln, för att göra fordonet säkert. Konsultera bruksanvisningen för mer information.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147024.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.