Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Varför en snabbare bil Skid När man bromsar plötsligt?

En fortkörning bil kan glida flera meter efter bromsarna fullt engagerade. Bilens hastighet, bromsar, däck och väglag kan alla bidra till detta. Hastighet

På grund av vikten och hastigheten hos fordonet, vinner den tröghet under körning. Tröghet är tendensen av ett objekt att fortsätta sin rörelse inte påverkas av en yttre kraft. Bromsar plötsligt påverkar däcken, men stör inte direkt med den tröghet. Således kommer det tenderar att fortsätta på sin kurs i nästan samma hastighet om du bromsar abrupt. Addera Bromsar

typ av bromsar på fordonet påverkar dess förmåga att sluta. Låsningsfria bromsar är utformade så att du kan styra vid inbromsning. Om hjulet rycks snabbt medan plötsligt bromsar, kommer trögheten kasta bilen i sladd. Likaså kan gamla bromssystem eller bromsar som behöver service låsa och orsaka en sladd.
Däck

Mängden mönsterdjup på däcken kommer att avgöra hur mycket och hur lätt bilen får sladd. Däck med lågt mönsterdjup inte kan greppa vägen tillräckligt bra för att förhindra glidning eller sladd när du bromsar abrupt. Hög prestanda däck greppet bättre, men det betyder inte att de inte kommer att sladda alls.
Road

vattensamlingar eller olja på vägen kan orsaka en sladd när bromsar abrupt. Vätskan hindrar däcket från att gripa trottoaren och kan bilen glida. Under detta har föraren minimal kontroll av styrning, beroende på hur många däck är vattenplaning, eller glida.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146935.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.